Ukrayna'ya Eurovision engeli! Talebi reddedildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna'ya Eurovision engeli! Talebi reddedildi

DÜNYA Haberleri

Son dakika haberleri... Eurovision Şarkı Yarışması'nda video konferans ile konuşma talebinde bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e, Avrupa Yayın Birliği'nden ret geldi.

Avrupa Yayın Birliği (EBU), bu yıl 67'ncisi düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın final bölümünde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in video konferans ile konuşma talebini reddetti.

KATILIM SAĞLAMASI ENGELLENDİ

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; bu yıl 67'ncisi düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın finali cumartesi gecesi İngiltere'nin Liverpool kentinde gerçekleştirilecek. Yarışma öncesinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e Eurovision engeli geldi. Yarışmayı organize eden Avrupa Yayın Birliği (EBU), Zelenskiy'in yarışmaya video konferans ile bağlanma talebini kabul etmedi.

AVRUPA YAYIN BİRLİĞİ'NDEN RESMİ AÇIKLAMA

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılara başladığı günden bu yana uluslararası toplantılara video ile katılım sağlayan Zelenskiy'nin, şarkı yarışmasında katılımcılara hitap etmesinin "yarışmayı siyasileştireceğini" savunan EBU, performanslar sırasında siyasi açıklama yapılmamasını istiyor. EBU tarafından yapılan açıklamada, "Yarışmanın final bölümünde Zelenskiy'in 160 milyona seslenerek ülkesi için destek istemesi beklenen video ile katılım göstermesi talebi organizatörler tarafından geri çevrildi" denildi. Açıklamada, Eurovision'un başladığı günden bu yana kuralları ve prensipleri olan uluslararası bir eğlence programı olduğu vurgulandı. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...