Batı ülkelerinin Gazze'den yardımları kesmesine BM'den sert tepki

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Batı ülkelerinin Gazze'den yardımları kesmesine BM'den sert tepki

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze'de faaliyet gösteren BM'ye bağlı yardım kuruluşu Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, ABD öncülüğünden Batı ülkelerinin birer birer yardımları çekmesine tepki gösterdi. Ajans Başkanı Philippe Lazzarini, alınan bu kararlar sonucu yardımların durma noktasına geldiğini ifade ederken, "Durumlar daha kötü giderken yardımları kesemeyiz. Bu üstümüzde kara leke olarak kalır." dedi.

Aralarında ABD ve İngiltere'nin de bulunduğu 9 ülkenin, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanlarının Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısına katıldıkları iddiaları üzerine fonları askıya alma kararı almasının ardından, BM'nin Gazze'deki yardımların durma noktasında olduğu belirtildi.

Batı ülkelerinin Gazze'den yardımları kesmesine BM'den sert tepki

'İNSANİ YARDIM SİSTEMİ ÇÖKÜYOR'

UNRWA Başkanı Philippe Lazzarini, İsrail-Hamas savaşı sürerken Gazze halkı için kıtlık kapıdayken Batılı ülkelerin yardım fonlarını çekme kararları karşısında hayrete düştüğünü söyledi.

Batı ülkelerinin Gazze'den yardımları kesmesine BM'den sert tepki

Lazzarini açıklamasında, "UNRWA'nın hayati derecede önemli yardımları, ülkelerin ajansa sağladıkları fonları kesme kararlarının ardından sona ermek üzere. Gazze'de 2 milyon insanın yaşam kaynağı olan insani yardım operasyonumuz çöküyor." ifadelerine yer verdi.

2 MİLYON İNSAN ÖLÜMÜN PENÇESİNDE

Savaşın devam ettiği ve durumun gittikçe kötüleştiği bir dönemde yardımların kesilmesinin 'mantık dışı' olduğunu ifade eden Lazzarini, "Gazze'deki Filistinlilerin toplu cezalandırmaya ihtiyacı yoktu. Bu leke olarak üstümüzde kalacak." dedi.

Batı ülkelerinin Gazze'den yardımları kesmesine BM'den sert tepki

Devam eden insani felaketin ortasında hayat kurtaran yardımları durdurma kararına ABD'nin ardından İngiltere, Kanada, Avustralya, Almanya, İtalya, Hollanda, İsviçre ve Finlandiya da katıldı.

Lazzirini, UNRWA'nın Gazze'deki başlıca insani yardım kuruluşu olduğunu ve 2 milyondan fazla insanın "hayatta kalmak için" kurumun yardımlarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

UNRWA'nın, Filistinlilerden oluşan 13 bin çalışanı bulunuyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...