Wagner lideri Prigojin'in kimliğini böyle tespit etmişler! Kesik parmak detayı...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Wagner lideri Prigojin'in kimliğini böyle tespit etmişler! Kesik parmak detayı...

DÜNYA Haberleri

Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in öldüğü uçak kazayla ilgili olarak soruşturma devam ediyor. Müfettişler, özel uçağa bomba yerleştirildiği iddiası üzerinde dururken, Prigojin'in kimliğinin kesik parmağından teşhis edildiği aktarıldı. Öte yandan Prigojin’in sağ kolu olan Dimitri Utkin’in de dövmelerinden teşhis edildiği ifade edildi. Utkin’in vücudunda çok sayıda Nazi dövmesi olduğu belirtiliyor.

Wagner lideri Yevgeni Prigojin’in hayatını kaybettiği açıklanan uçak kazasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Embraer marka özel uçakta Prigojin ve sağ kolu Dmitry Utkin dahil 10 kişi hayatını kaybetti.

Kazanın nedeniyle ilgili değerlendirmelerde bulunan ABD’li yetkililer, uçağın sabotaj nedeniyle düştüğünü öne sürüyor. ABD’liler, uçağa bomba yerleştirildiğinden kuşkulandıklarını belirtiyor.

Rus Güvenlik Servisi’ne (FSB) yakın iki medya kuruluşu, kazayla ilgili yapılan ilk değerlendirmelerde, müfettişlerin uçağa bir ya da iki bomba yerleştirilmiş olabileceği teorisi üzerinde yoğunlaştıklarını yazdı.

BOMBA TEORİSİ GÜÇLENİYOR

Müfettişlere göre bomba, özel uçağın arka kısmında yer alan tuvaletin yakınında patladı. Ayrıca enkazda şarapnel darbesinin görülmediği belirtilerek, uçağın Rus Hava Savunma Sistemi tarafından düşürülmüş olma ihtimalini ortadan kaldırdığı ifade edildi.

Uçağın ani bir şekilde kontrolden çıktığına ilişkin ifadeler, radar bilgileriyle de uyuşuyor. Kamuya açık uçuş izleme uygulamalarındaki bilgilere göre uçak, 12 dakika boyunca sabit bir şekilde 28 bin feet’e tırmandı ve sonrasında aniden aşağıya doğru dikey hareket yaptığını gösteriyor. Özel jetin 30 saniye gibi kısa bir sürede 8 bin feet irtifa kaybettiği görülüyor.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, patlama belirtisi olarak değerlendirilen yoğun duman bulutu dikkati çekiyor. Uçağın düştüğü bölgede yaşayan halk, kazadan önce üç patlama sesi duyduklarını ifade etti.

EKSİK PARMAĞINDAN TEŞHİS ETTİLER

Şüpheli kaza sonrasında 7 Wagner yöneticisi ve 3 uçak personelinin cansız bedenlerinin kaldırıldı. İngiliz basınına yansıyan haberlere göre Yevgeni Progojin’in kimliği, sol elindeki eksik parmaktan teşhis edildi.

Ayrıca, Prigojin’in sağ kolu olan Dimitri Utkin’in de dövmelerinden teşhis edildiği ifade edildi. Utkin’in vücudunda çok sayıda Nazi dövmesi olduğu belirtiliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...