Wagner liderinden askerlerine talimat: Para kazanacak başka yollar bulun!

Düzenleyen: / Kaynak: iStories
- Güncelleme:
Wagner liderinden askerlerine talimat: Para kazanacak başka yollar bulun!

DÜNYA Haberleri  / iStories

Yevgeni Prigojin'in ölümünden sonra Wagner'deki durumla ilgili önemli açıklamalar geliyor. Wagner'de üst düzey yönetici olarak görev yapan bir yetkili, Ukrayna'da savaşmalarına izin verilmediğini belirterek ''Orada da durum çok zor. Bu nedenle ya bekleyin ya da kendinize para kazanacak başka yollar bulun" dedi.

Rusya’nın ’kullanışlı aparatı’ paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin şüpheli bir uçak kazasıyla hayatını kaybetti. Prigojin sonrasında lidersiz kaldığı belirtilen Wagner’in geleceğine ilişkin çok sayıda iddia ortaya atıldı.

Kaza sonrasındaki ilk yorumlar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in grupta lider değişikliğine giderek aparatını kullanmaya devam edeceği yönündeydi ancak hem ABD hem de Wagner’den gelen açıklamalar, farklı bir durumu ortaya koyuyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Prigojin’in ölümü sonrasında dün Wagner’in geleceğiyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, haftalık basın toplantısında kendisine yöneltilen soruya ‘’Wagner grubunun savaş gücü sona erdi’’ ifadesiyle yanıtladı.

Ryder, Ukrayna’nın işgal girişiminde Wagner’in muharip gücünün kullanıldığını ve grubu da savaş alanında dikkat çeken kabiliyetleri nedeniyle ‘’en etkili muharip güç’’ olduğunu ifade etti.

WAGNER YÖNETİCİSİNDEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Pentagon’un açıklamasından sonra Wagner’den de Prigojin’in ölümünden sonraki durumla ilgili bir değerlendirme geldi.

Rus araştırmacı gazetecilik sitesi iStories'te yer alan haberde, ismi açıklanmayan Wagner yöneticisi savaşmaya hazır 'on binlerce eğitimli askere' sahip olmalarına rağmen cepheye kabul edilmediklerini açıklayarak durumun 'çok zor' olduğunu itiraf etti.

Wagner yöneticisi sesli mesajında, "Arkadaşlar durum çok zor. On binlerce eğitimli savaşçı çalışmaya ve vatanlarını savunmaya hazır, ancak bilinen koşullar nedeniyle bizi Ukrayna'ya almıyorlar. Artık Afrika ve Orta Doğu'da iş seçenekleri aramak zorunda kalıyoruz. Orada da durum çok zor. Bu nedenle ya bekleyin ya da kendinize para kazanacak başka yollar bulun" ifadelerini kullandı.

Pentagon tarafından Wagner’in durumuyla ilgili yapılan değerlendirmeye, paralı asker grubundan yapılan açıklama da eklenince Wagner’in geleceğinin parlak olmadığı sonucu ortaya çıkıyor.

PUTİN SADAKAT YEMİNİ İSTEDİ

23 Haziran’da Rus askeri liderliğinde ihanet olduğu bahanesiyle darbe girişimine kalkışan ve sonrasında da Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun araya girmesiyle Minsk yönetiminin topraklarına çekilen Wagner üyelerinin akıbeti konusunda kesin bir bilgi paylaşılmadı. ABD merkezli CNBC'de yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'i de ilgilendiren önemli bir kararname imzaladı.

Prigojin'in ölümü sonrası grubun yeniden isyanını önlemek isteyen Putin, kararnameyle, tüm paralı askerlerin ve savaşçıların Rusya'ya bağlılık yemini etmesini zorunlu hale getirdi. Putin’in imzaladığı kararnamenin hemen devreye girdiği ifade edildi. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: iStories
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...