Wagner liderinden Rusya’ya ağır itham! Aralarındaki gerginlik tavan yaptı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Wagner liderinden Rusya’ya ağır itham! Aralarındaki gerginlik tavan yaptı

DÜNYA Haberleri

Rusya ve paralı asker grubu Wagner arasındaki gerginlik bitmek bilmiyor. Ukrayna’nın Bahmut bölgesinden çekilerek kontörlü Rus kuvvetlerine bırakan Wagner grubu lideri Yevgeny Prigozhin Rusya’nın üst düzey askeri yetkililerini hedef almaya devam ediyor. Prigozhin’in son iddiaları ise “yok artık” dedirtti.

Rus paralı asker patronu Yevgeny Prigozhin, Rusya'da bulunan üst düzey askeri yetkililerle aylardır tartışıyor.

Wagner lideri Prigozhin, Moskova yanlısı güçleri adamlarını havaya uçurmaya çalışmakla suçlayarak aralarındaki gerginliği tırmandırdı.

Telegram'da yazan Prigozhin, adamlarının bazı bölgelerde savunma bakanlığı yetkililerinin yüzlerce tanksavar mayını da dahil olmak üzere çeşitli patlayıcı cihazlar yerleştirdiği bir düzine yer keşfettiğini söyledi.

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre, suçlamaların neden yapıldığı sorulduğunda, yetkililer bunun üstlerinden gelen bir emir olduğunu söylediler.

Wagner liderinden Rusya’ya ağır itham! Aralarındaki gerginlik tavan yaptı

"KAMUYA AÇIK BİR KIRBAÇLAMA GİRİŞİMİ"

Prigozhin, "Düşmanı caydırmak için bu mevzilerin yerleştirilmesine gerek yoktu, çünkü o geri bölgede bulunuyor. Dolayısıyla bu mevzilerin Wagner'in ilerleyen birliklerini karşılamaya yönelik olduğunu varsayabiliriz" yorumunu yaptı.

Suçlamaların hiçbirinin boşa çıkmadığını ve kimsenin yaralanmadığını belirten Prigozhin, "Bunun kamuya açık bir kırbaçlama girişimi olduğunu varsayıyoruz" dedi.

Prigozhin, savcılardan üst düzey Rus savunma yetkililerinin Ukrayna'daki savaş öncesinde veya sırasında herhangi bir "suç" işleyip işlemediğini araştırmalarını talep etti.

Kaynak: Reuters

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...