Wagner patronu Prigozhin, Putin'e sırtını döndü: Ukrayna'ya şaşırtan teklif

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Wagner patronu Prigozhin, Putin'e sırtını döndü: Ukrayna'ya şaşırtan teklif

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Putin'i Ukrayna'dan birliklerini çekmekle tehdit eden Wagner Grup Patronu Yevgeni Prigozhin'in Ukrayna'ya şaşırtan bir teklifte bulunduğu iddia edildi.

Paralı asker grubu Wagner Grup Patronu Yevgeni Prigozhin, geçtiğimiz günlerde Kremlin yönetimini Bakhmut'tan askerlerini çekmekle tehdit etmişti. Prigozhin askerlerini çekmekten vazgeçse de yaptığı açıklamalar ve hakkında çıkan iddialarla gündemde kalmaya devam ediyor. ABD medyasının son iddiasına göre, Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus birliklerinin yerlerini Ukrayna’ya satmayı teklif etti.  

WAGNER RUS ORDUSUNU SATTI

ABD’de Washington Post Gazetesi, Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigozhin’in Ukrayna’ya bir teklifte bulunduğunu iddia etti. Washington Post’un haberine göre, Prigozhin Ocak ayında Ukrayna’nın askerlerini Bakhmut bölgesinden çekmesi karşılığında Rus kuvvetlerinin mevzilerinin bilgilerini satmayı teklif ettiği ve bu teklifini Ukrayna İstihbarat Servisiyle olan bağlantıları aracılığıyla yaptığı bildirildi. Haberde, Ukrayna’nın teklifi reddettiği bilgisine yer verildi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın olduğu bilinen Prigojin, Bakhmut Bölgesi’ndeki Wagner askerlerinin gerekli mühimmatları almadan bölgeden çekileceklerini söyleyerek tehdit etmişti. Wagner lideri, geçen hafta yayınladığı sesli mesajda kendisinin ve askerlerinin bölgeyi terk etmeleri halinde hain olarak kabul edileceklerini söylemişti. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...