Yemen hükümeti Husilerle şartlı diyaloğa hazır

Yemen hükümeti Husilerle şartlı diyaloğa hazır
Başlık ResmiYemen hükümeti Husilerle sartli diyaloga hazir

Yemen Dışişleri Bakanı Riyad Yasin, Yemen hükümetinin Husi Ensarullah hareketiyle şartlı diyaloğa hazır olduğunu söylediği bildirildi.

Kaydet
|
Yasin, Londra'ya yaptığı ziyaret kapsamında İngiltere'nin resmi yayın kurumu BBC'ye yaptığı açıklamada, "Yemen hükümeti, Husilerle şartlı diyaloğa hazır" dedi.
-Husiler silahsızlanmalı
Diyalog görüşmelerinin ön şartını "Husilerin ağır silahlarını bırakması ve siyasi bir oluşum olarak davranması" olarak açıklayan Yasin, ayrıca diyalog görüşmelerine "Suçlu" olarak tanımladığı devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve Husi lider Abdulmelik el-Husi'nin katılmasının söz konusu olmadığını belirtti.
Salih'in geçen çarşamba Yemen'deki krizin taraflarına "Diyalog masasına oturma çağrısı" yapmıştı. Yasin'in açıklamalarıyla ilgili taraflardan henüz bir açıklama yapılmadı.
Husilerin, ülkede ilerleyişini engellemek üzere Hadi yönetiminin çağrısı üzerine Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyonun, 26 Mart'ta başlattığı hava harekatına, yine Hadi ve hükümetinin talebi üzerine 21 Nisan'da son verilmişti.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.