Yemen'de Husilerin el koyduğu İsrail gemisinde Türkiye detayı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yemen'de Husilerin el koyduğu İsrail gemisinde Türkiye detayı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrailli bir şirketin ortağı olduğu gemiyi Kızıldeniz'de ele geçirdi. "Galaxy Leader" isimli gemide 22 mürettebatın bulunduğu öğrenilirken Türkiye detayı dikkat çekti.

İsrail, Gazze'ye 44 gündür durmaksızın saldırıyor. İsrail ordusu dünyanın gözü önünde katliamlarına her geçen gün bir yenisini eklerken Yemen’deki Husiler işgal güçlerine savaş ilan etti. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Sarea, bugün yaptığı açıklamada İsrail şirketlerine ait olan bütün gemileri hedef alacağını duyurdu. Akabinde sıcak bir gelişme yaşandı ve Husiler, Kızıldeniz'de İsrail'e ait olduğu öne sürülen Galaxy Leader isimli bir kargo gemisine el koydu. İsrail merkezli Jerusalem'e göre, el konulan gemi İsrail'in en zengin iş adamlarından biri olan Rami Unger'e ait İngiliz şirketinden Japon şirketine kiralandı.

TÜRKİYE DETAYI DİKKAT ÇEKTİ!

İsrail ordusu, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, "Yemen yakınlarında, Kızıldeniz'in güneyinde Husiler tarafından bir yük gemisinin kaçırılması küresel ölçekte çok vahim bir olaydır. Hindistan'a gitmek üzere Türkiye'den yola çıkan gemide çeşitli milletlerden siviller çalışmaktadır. Bu bir İsrail gemisi değildir. Gemideki mürettebatta hiç İsrailli yoktur " ifadeleri yer aldı. 

https://twitter.com/IDF/status/1726242707763564828

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...