Yılan Adası'nda direnen Ukraynalı askerler yaşıyor olabilir!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Yılan Adası'nda direnen Ukraynalı askerler yaşıyor olabilir!

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Rusya’nın Ukrayna'yı işgalinin dördüncü gününde çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Daha önce Yılan Adası'nda konuşlanan Ukraynalı askerler ile Rus savaş gemisindeki askerler arasında geçen diyalog sosyal medyada gündem olmuş, Ukraynalı askerlera o konuşmanın ardından ateş açılmıştı. Hayatlarını kaybettikleri yönünde bilgi verilen Yılan adasındaki Ukraynalı askerlerin yaşıyor olabileceği iddia edildi.

Karadeniz'de Romanya yakınlarındaki küçük bir adada görevli Ukraynalı sınır muhafızları Perşembe günü bir Rus savaş gemisine teslim olmaları emredildiğinde verdikleri cevap sonrası Rus bombalarının hedefi olmuştu.

HAYATTA OLABİLİRLER

Independent'te yer alan habere göre Ukraynalı yetkililer, Yılan Adası’nda öldüğü düşünülen Ukraynalı askerlerin hala hayatta olabileceğini açıkladı. 

Ukrayna Devlet Sınır Muhafızları, Rus donanma gemisinin 'teslim ol' çağrısına 'defolun gibin, teslim olmayacağız' diyerek karşılık veren cesur askerler verdikleri cevapla kısa sürede sosyal medyada gündeme oturmuştu. 

Konuşmaların ardından 13 kişiden oluşan Ukraynalı askerlerin  hava bombardımanında öldürüldüğü Ukraynalı lider Zelensky tarafından da doğrulanmıştı. Ancak Rusya, birliklerin öldürülmediğini teslim olduğunu söyleyerek açıklamaları reddetmişti.

UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA

Dün Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada ise, “Zmiinyi (Yılan) Adası'nı savunan Ukraynalı askerlerin hayatta olabileceğine dair güçlü bir inancımız var. Sınır muhafızlarının ölmüş olabileceğine dair ön bilgiler, onlarla teması kaybetmeden önce geldi. Çocukların en kısa zamanda evlerine dönmelerini umuyoruz." ifadelerine yer verildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...