Yunanistan Başbakanı, İsrail'i ziyaret etti: Syriza'dan stratejik hata tepkisi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yunanistan Başbakanı, İsrail'i ziyaret etti: Syriza'dan stratejik hata tepkisi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'i ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşmemesine tepki. Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Syriza'dan yapılan açıklamada, yaşananları "Stratejik hata" olarak değerlendirdi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim’de gerçekleştirdiği Aksa Tufanı operasyonuna İsrail, Gazze Şeridi’ne daha önce benzeri görülmemiş yoğunlukta bir saldırı gerçekleştiriyor. 17 yıldır abluka altındaki Gazze’de İsrail saldırıları sonucunda aralarında 2 binden fazla çocuğun olduğu 5 bin 87 kişi hayatını kaybetti.

İsrail’e saldırılarını sonlandırması için çağrılar yapılırken, Tel Aviv’e çok sayıda ülke lideri de destek ziyareti gerçekleştiriyor. ABD, Fransa, İngiltere gibi ülkelerin yanı sıra son yıllarda İsrail ile yakın ilişkiler kuran İsrail’in de devlet yetkilileri Tel Aviv’i ziyaret etti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü. Miçotakis’in sadece İsrailli mevkidaşıyla görüşerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı es geçmesi, Doğu Avrupa ülkesinde tepkilere neden oldu.

Yunanistan Başbakanı, İsrail'i ziyaret etti: Syriza'dan stratejik hata tepkisi

ABBAS İLE DE GÖRÜŞEBİLİRDİN TEPKİSİ

Yunanistan’da ana muhalefet lideri SYRIZA tarafından yayımlanan açıklamada, Kiryakos Miçotakis'in İsrail Başbakanı Netanyahu ile dün İsrail'de buluşmasının, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşmesine engel olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, "Filistin Devlet Başkanı, Kahire'de İspanya, İtalya ve İngiltere başbakanlarının yanı sıra Avrupa Konseyi Başkanı tarafından karşılandı. Miçotakis'in sadece İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmüş olması, aynı zamanda Filistin Devlet Başkanı ile de bir görüşme yapmasına engel teşkil etmiyor. Bu, stratejik bir hata" denildi.

Yunanistan Başbakanı, İsrail'i ziyaret etti: Syriza'dan stratejik hata tepkisi

YUNANİSTAN’IN DIŞ POLİTİKASINA ELEŞTİRİ

Yunanistan'ın bölgede barışın ve uluslararası hukukun savunulmasına yönelik aktif bir dış politika uygulaması gerektiği belirtilen açıklamada, Batı'nın ileri karakolu olma rolünü benimsemenin mantıklı olmadığı vurgulandı.

Miçotakis dün, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İsrail'de bir araya gelmiş, "Hamas'ın İsrail'e karşı düzenlediği terör saldırılarından" duyduğu derin üzüntü ve rahatsızlığı dile getirmişti.

Netanyahu ise Yunanistan'ın İsrail'e verdiği desteğe teşekkür ederek, "Bu, medeniyete karşı bir barbarlık savaşıdır. Biz medeniyet tarafındayız ve hepimiz aslında 'DEAŞ' olan Hamas karşısında birleşmeliyiz." demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...