Miçotakis, Netanyahu'yu ziyaret etti: Buraya gerçek bir dost olarak geldim

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Miçotakis, Netanyahu'yu ziyaret etti: Buraya gerçek bir dost olarak geldim

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, işgal altındaki Kudüs’te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Miçotakis, “Buraya sadece bir müttefik olarak değil, gerçek bir dost olarak da geldim” dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail ordusu saldırıya "Demir Kılıçlar" operasyonuyla karşılık verdi. O günden bugüne Gazze Şeridi'ne bombalar yağdı, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan binlerce sivil hayatını kaybetti. Bölgede çatışmalar 17'inci gününde de devam ederken İsrail’i destekleyen Avrupalı liderler Başbakan Binyamin Netanyahu’yu ziyaret etmeye devam etti. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, bugün İsrail’in işgali altındaki Kudüs’ü geldi. 

MİÇOTAKİS, NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ

Miçotakis, temasları çerçevesinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü. Maximos Malikanesi’nde herhangi bir duyuru yapılmadan gerçekleştirilen ikili görüşmeye ilişkin henüz ayrıntılı bilgi verilmedi.

"BURAYA GERÇEK BİR DOST OLARAK GELDİM"

Miçotakis görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Buraya sadece bir müttefik olarak değil, gerçek bir dost olarak da geldim. Sizi desteklemeye devam edeceğiz. Desteğimize, yardımlarımıza güvenebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

İSRAİL - HAMAS SAVAŞI

İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTTI

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 55'i çocuk, 1119'u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişinin öldüğünü, 15 bin 273 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90'ın üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 19’u Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 23 gazeteci canından oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...