Yunanistan basınında çarpıcı Türkiye manşetleri: "Erdoğan’ın yeni şahinleri" ve "Türkiye, Türkiye'den büyüktür"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan basınında çarpıcı Türkiye manşetleri: "Erdoğan’ın yeni şahinleri" ve "Türkiye, Türkiye'den büyüktür"

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabine üyeleri ile yaptığı ilk toplantı sonrası verdiği demeçler Yunanistan’da yakından takip edildi. Erdoğan’ın açıklamalarını manşetlerine taşıyan Yunan medyası, Türkiye’nin dış politikada daha aktif bir döneme girdiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde toplandı.

4 saat 20 dakika süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçerek önemli açıklamalar yaptı.

Son 20 yılda Türkiye'nin etki alanının ulaştığı yerlerin önemini vurgulayan Erdoğan, “Siyaset gibi diplomasiyi de eski dar kalıp okuyanların Türk dış politikasıyla ilgili iddialarının temelsiz olduğu anlaşılmıştır. Türkiye'nin Türkiye'den büyük olduğuna 780 bin kilometrekareden çok daha geniş bir ülke olduğuna bir kez daha şahitlik ettik” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları Yunanistan’da geniş yankı buldu.

Yunanistan basınında çarpıcı Türkiye manşetleri:

Ieidiseis, “Erdoğan: Türkiye Türkiye'den büyüktür” başlığıyla haberi takipçilerine servis etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı alışılagelmiş konuşmasında, Türk Yüzyılı vizyonuna ve bunun ekonomi, deprem, enflasyon gibi alanlarda gerçekleştirilmesine değinirken, bu seçimde tüm Türklerin kazandığını belirtti. Dış politika açısından ise Erdoğan, Türkiye'nin kendi yönetimleri sırasındaki etki alanının boyutunun da ortaya çıktığını vurguladı” yorumu yapıldı.

Yunanistan basınında çarpıcı Türkiye manşetleri:

Ethnos, “Türkiye: Erdoğan'ın ilk kabine mesajları” manşetini kullanmayı tercih etti.

Erdoğan yine sınırlarını aşan bir Türkiye'den bahsetmekten geri kalmadı. Yeni kabine yurt içinde ve yurt dışında olumlu karşılandı” ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan basınında çarpıcı Türkiye manşetleri:

Kathimerini, “Erdoğan: Türkiye sınırlarından büyüktür” başlığı ile okuyucularının karşısına çıktı.

Kabine toplantısının ardından konuşan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin coğrafi sınırlarından daha büyük olduğunu savundu. Erdoğan, hükümetinin dış politikasına ve vizyonuna atıfta bulunarak, ‘Türkiye Türkiye'den büyüktür, 780.000 km2'den büyüktür’ dedi” değerlendirmesi yapıldı.

Yunanistan basınında çarpıcı Türkiye manşetleri:

Newsbomb, “Türkiye: Erdoğan'ın yeni şahinleri” manşetini attı.

Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı ile Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı da dahil olmak üzere çok sayıda üst düzey pozisyona yeni atamalar duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre Erdoğan, güvenlik ve dış politika başdanışmanı olarak Akif Çağatay Kılıç'ı atadı. Geçici Genelkurmay Başkanlığı görevine Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı Başkanı Musa Avsever'i atadı” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...