Yunanistan'da panik havası büyüyor... Önce İletişim Başkanlığını şimdi de Pentagon'u klonladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Yunanistan'da panik havası büyüyor... Önce İletişim Başkanlığını şimdi de Pentagon'u klonladı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege’de gerilim tırmanırken, Yunan basınının kullandığı ilginç bir benzetme ilgi çekti. Yunan gazeteleri ülkenin savunma bakanlığı için ‘Pentagon’ ifadesini kullandı.

Yunanistan’ın Ege’de provokasyonlarını artırması üzerine Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim had safhaya ulaştı. Uzun yıllardır uluslararası hava sahasını savaş uçaklarıyla ihlal eden Yunanistan ordusu, son olarak Ege’de NATO görevindeki Türk jetlerine S-300 Hava Savunma Sistemi tarafından radar kilidi atmıştı. Bu olay gerilimi iyice tırmandırırken, Yunanistan’ın adalara silah yığdığı da ortaya çıktı. 

Yunanistan’da yayın yapan Ta Nea isimli gazete ve Yunanca yayın yapan New Post isimli haber sitesi, Baykar Teknoloji tarafından yerli ve milli imkanlarla Türkiye’de geliştirilip dünyaya ihraç edilen Bayraktar TB2 SİHA’larına ve TUSAŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen Anka İHA’ya ilişkin yeni iddialarda bulundu.

Yunanistan'da panik havası büyüyor... Önce İletişim Başkanlığını şimdi de Pentagon'u klonladıTa Nea isimli gazetede Yunanistan Savunma Bakanlığı için 'Pentagon' ifadesi kullanıldı 

Türk İHA'larının Ege’deki adalar üzerinde uzun ve kesintisiz uçuşlar yaptığını ileri süren Yunan basını, aynı haberlerinde Yunanistan Savunma Bakanlığı için ilginç bir benzetme yaptı. Ta Nea ve New Post, Yunanistan Savunma Bakanlığı için ‘Yunan Pentagon’ ifadesini kullandı. Ancak bu, Yunanistan'ın özendiği tek 'kurum' değil... Yunanistan Türkiye'nin uluslararası camiada başarıyla temsil edilmesini sağlayan İletişim Başkanlığı'nı da kopyalamak istiyor.

YUNANİSTAN, TÜRKİYE MODELİ İLETİŞİM BAŞKANLIĞI KURACAK

'Yunan Pentagon'u' ifadesi bir yana, kısa süre önce Yunanistan’ın Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na benzeyen bir birim kurmaya çalıştığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz ay Yunan basınında ‘Fahrettin Altun’un (Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı) Yunan versiyonunu göreve getirmeliyiz’ başlığıyla haberler yayımlanmıştı. Bu defa da Yunan basını, ‘Türkiye’ye karşı propaganda yürütmek’ için ‘İletişim Başkanlığı’ kurulacağını paylaştı. Türkiye’den İletişim Başkanlığı’nı kopyalamaya çalışan ABD, bu defa da ABD’nin Savunma Bakanlığı’nın adını kullandı. 

Bu arada, ABD’nin lojistik amaçla kullandığı Dedeağaç limanını deniz üssüne dönüştürmeyi amaçladığı ortaya çıkmıştı. Tam da bu sırada Yunan basınında ‘Yunan Pentagon’ ifadesinin kullanılması dikkat çekti. Pentagon, ABD’nin Savunma Bakanlığı yerleşkesine verilen isimdir ve ABD Savunma Bakanlığı’nı ifade etmek için de kullanılıyor. Söz konusu gazetede, “Yunan ‘Pentagon’da Türk İHA'larının gece ve gece yarısına kadar süren uçuşlarından dolayı endişenin yerini alarm aldı.” denildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...