Yunanistan’dan Türkiye karşıtı hamle: Karalama başkanlığı kuruyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yunanistan’dan Türkiye karşıtı hamle: Karalama başkanlığı kuruyorlar

DÜNYA Haberleri  / AA

Ege ve Akdeniz'de provaskasyonlarını sürdüren, batıda Türkiye karşıtı lobicilik faaliyetlerine devam eden Yunanistan şimdi de 'karalama başkanlığı' kurmaya hazırlanıyor.

"Real News" gazetesinin haberine göre Yunanistan hükümeti görevi "Türkiye'ye karşı propaganda yürütmek" olan yeni bir girişime imza attı.

"Ankara’ya karşı iletişim görev gücü" başlıklı haberde, "Yunanistan'ın Türkiye’ye karşı bir duvar işlevi görecek İletişim Başkanlığı kurma yönünde karar aldığı ve sürecin hızla yürütüldüğü" belirtildi.

GÖREVLERİ TÜRKİYE'YE KARŞI PROPAGANDA YÜRÜTMEK

Haberde, "Bu özel grubun görevi, Türklerin iletişimsel düzeydeki her türlü faaliyeti karşısında iletişim koordinasyonunu sağlama, bilgi ve verileri yönetme, derhal ve sert cevap verme olacaktır." ifadesi kullanıldı.

Yunan tarafının, son iki yılda krizlerin iletişimsel açıdan yönetiminde eksikliklerin bulunduğunun ve Türkiye’ye karşı bir iletişim mozaiği oluşturma gerekliliğinin farkına vardığına işaret edilen haberde, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis başkanlığında geçen hafta yapılan bir toplantının ana mesajının, "Türkiye'nin son zamanlarda birçok düzeyde ciddi bir dinamizm kazanan iletişim çalışmaları karşısında Yunanistan’ın sürekli karşı taarruzuna yön vermek" olduğunun altı çizildi.

GERÇEKLERİ ÇARPITMAK İÇİN ÇALIŞACAKLAR

Haberde, bu amaçla oluşturulan yeni "iletişim görev gücünün" uzun zamandır Yunan makamlarının düzensiz göçmenlere karşı sergilediği insanlık dışı tutumu dünyaya gösteren Türkiye'ye karşı bir siper oluşturacağı savunulurken, Yunan İletişim Başkanlığı görevi için Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde diplomat olarak çalışmış, Dışişleri Bakanlığı sözcülüğünü yürütmüş ve New York Başkonsolosu olarak görev yapmış Konstandinos Kutras'ın öne çıktığı aktarıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...