Yunanistan'dan Türkiye açıklaması: Bizi birleştiren unsurlara odaklanmak istiyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yunanistan'dan Türkiye açıklaması: Bizi birleştiren unsurlara odaklanmak istiyoruz

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Aralık'ta Yunanistan'ı ziyaret etmesi öngörülüyor. Yunanistan Devlet Bakanı Akis Skerços, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde iki ülkeyi "birleştiren" unsurlara odaklanmak istediklerini bildirdi.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için yeni bir sayfa açılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Aralık'ta gerçekleştirmesi beklenen ziyaret öncesi konuşan Yunanistan Devlet Başkanı Skerços, gerginliklere değil; 'birleştirici' unsurlara odaklanmaları gerektiğini belirtti.

Yunan Devlet Televizyonu ERT'ye konuşan Bakan Skerços, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkent Atina'ya yapması planlanan ziyaret hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"İKİ ÜLKE ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIKLARI HERKES BİLİYOR" 

Skerços, iki ülke arasında uzlaşmazlık olan konuların herkesçe bilindiğini belirterek, "Bunlarda ısrar etmeyeceğiz. Geçmiş dört yılda yaşanan gerginliğin giderilmesi için ortak bir alan bulmaya çalışacağız" dedi.

Yunanistan'ı asıl ilgilendiren şeyin iyi komşuluk ilişkileri kurmak, sınırlarında huzuru sağlamak, göç akınlarını engellemek olduğunu vurgulayan Skerços, "Bu önemli görüşmeyi, anlaşmazlıklara odaklanmak için değil, bizi Türkiye ile birleştiren konuları belirlemek ve bunlara odaklanmak için planladık." dedi.

Skerços, Türkiye'de de Yunanistan'da da yakın zamanda genel seçimler olduğunu hatırlatarak, her iki ülkenin liderinin de iyi komşuluk ilişkileri kurmak yönündeki niyetlerini ortaya koyduğunu ifade etti.  

 
 
Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...