Yunanistan'dan Türkiye'ye yangın müdahalesi nedeniyle teşekkür

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan'dan Türkiye'ye yangın müdahalesi nedeniyle teşekkür

DÜNYA Haberleri

Türkiye, Orman yangınlarıyla boğuşan Yunanistan'a yardım ekipleri gönderdi. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'nin 2 uçak ve 1 helikopterden oluşan yardım ekibini yangın bölgesine göndermesine ilişkin teşekkür mesajı yayımladı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesindeki yangın söndürme çalışmalarına 2 uçak ve 1 helikopterle katkı sağlayan Türkiye'ye teşekkür etti. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Miçotakis, sosyal medya hesabından, "Orman yangınlarıyla mücadelemizde bize yardımcı olması için 2 itfaiye uçağı ve 1 helikopter gönderen Türkiye'ye şükranlarımızı sunarız. Teşekkürler Türkiye." paylaşımı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Tarım ve Orman Bakanlığına ait 2 amfibik yangın söndürme uçağı ve 1 yangın söndürme helikopteri 9 kişilik uçuş ekibiyle bu sabah Atina’ya varmıştı.

Uçaklar ve 9 kişilik ekip Atina Eleftherios Venizelos Havalimanı’ndaki işlemlerin ardından Dekelia Askeri Hava Üssü'ne hareket etmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...