Zelenski, Rusya'yı yenmek için gereken F-16 sayısını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Zelenski, Rusya'yı yenmek için gereken F-16 sayısını açıkladı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın hava hakimiyetini kırmak için 160 F-16 savaş uçağına ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

Ukrayna, dünyanın en güçlü ordularından birine sahip Rusya ile kanlı mücadelesine devam ediyor. Kiev, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için karşı taarruz başlatırken, uzun süredir cephe hattını güçlendiren Rusya’ya karşı istenilen başarıyı elde edemedi.

Kiev yönetimi, istenilen sonucu almak için 2022 yılında başlayan savaşta şu ana kadar yüz milyarlarca dolar değerindeki askeri yardım yapan Batı ülkelerinden daha fazlasını istiyor. Rus ordusunun hava üstünlüğünü kırmakta zorlanan Ukrayna, NATO ülkelerinde hava hakimiyeti için destek istiyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın güçlü hava kuvvetlerine karşı ülkesinin ABD yapımı F-16’lara ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Zelenski yaptığı açıklamada, “Rusya’nın göklere hâkim olmaması için Ukrayna’nın yaklaşık 160 F-16 savaş uçağına ihtiyacı var. Şu anda 50-60 uçağın tedariki konusunda anlaşmamız var” dedi.

60'DAN FAZLA F-16 GÖNDERİLECEK

Uzun süredir F-16 tedariki için Batılı ülkelere baskı yapan Zelenski, geçtiğimiz günlerde Norveç, Danimarka ve Hollanda’dan yapılan açıklamalarla istediğini almıştı.

Danimarka ve Hollanda Ukrayna’ya 42 F-16 savaş uçağı göndereceklerini açıklamıştı. Norveç ise henüz tam sayıyı belirlemediklerini ancak Kiev’in modern uçaklarla donanmasına destek vereceklerini duyurmuştu.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, üç ülkenin 60’dan fazla F-16’yı Ukrayna’ya göndereceklerini haberleştirdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...