Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Zelenskiy biletlerini tek tek kesti! Üç valinin görevine son verdi

Zelenskiy biletlerini tek tek kesti! Üç valinin görevine son verdi
Fotoğraf Başlığı Zelenskiy biletlerini tek tek kesti! Üç valinin görevine son verdi

Son iki ay içerisinde askeri kadroda bazı üst düzey isimleri görevden alan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, son olarak Hmelnitski, Odessa ve Luhansk bölge valilerinin görevlerine son verdi.

Kaydet
a- | +A

Bir yılı aşkın süredir Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'da Devlet Başkanı Zelenskiy, yerel yönetimlere deyim yerindeyse neşter vurdu. Zelenskiy, Hmelnitski, Odessa ve Luhansk bölge valilerinin görevlerine son verdi.

KARRANAME YAYINLANDI

Ukrayna Devlet Başkanlığının internet sitesinde, Zelenskiy’nin söz konusu bölge valilerinin görevlerinden alınmasına ilişkin imzaladığı kararnameler yayınlandı.

Kararnamelere göre, Hmelnitski Valisi Sergey Gamaliy, Odessa Valisi Maksim Marçenko ve Luhansk Valisi Sergey Gayday görevlerinden alındı.

PES PEŞE KRİTİK KARARLAR

Zelenskiy, geçtiğimiz haftalarda Herson Şehri Askeriİdaresi Başkanı Galina Lugovaya'nın görevden almıştı.

Zelenskiy, bir kararnameyle Herson Şehri Askeri İdaresi Başkanı Lugovaya'yı görevden alarak ikinci kararnameyle yerine Roman Mroçko'yu atamıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, şubat ayında ise Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Birleşik Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Eduard Moskalev'i görevden almıştı.

(AA)

BAKMADAN GEÇME
Zelenskiy
HABER

Zelenskiy'den savaşın ortasında kritik karar: Herson Askeri İdaresi Başkanı görevden alındı

Zelenskiy: Kırım
HABER

Zelenskiy: Kırım'ı geri alacağız

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.