Zelenskiy doğruladı! Rus ordusu Melitopol Belediye Başkanı'nı kaçırdı!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Zelenskiy doğruladı! Rus ordusu Melitopol Belediye Başkanı'nı kaçırdı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov'un Rus güçlerce kaçırıldığını açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski de gündem olayı doğruladı. Güvenlik kameralarındaki görüntülerde, 10 kişilik bir ekibin Federov'u başına poşet geçirerek binadan hızlıca çıkarttığı görülüyor. Görüntülerden sonra açıklamalarda bulunan Zelenskiy, Rusya'nın eylemlerini DEAŞ terör örgütünün eylemlerine benzeterek, "Melitopol Belediye Başkanının Rus güçlerince kaçırılması, demokrasiye karşı suç" dedi.

Rusya-Ukrayna savaşının 17'nci gününde şiddetli çatışmalar devam ediyor. Sivil halk Rus ordusunun ilerleyişini durdurmak için direnişini sürdürüyor. Bölgeden gelen son dakika haberi ise tansiyonu yükseltti. Gelen habere göre, Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov, Rus ordusu tarafından kaçırıldı. Yaşanan korkunç olayın ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Telegram kanalında bir video yayınlayarak, önemli açıklamalarda bulundu. 

KAÇIRILMA ANLARI KAMERADA 

İvan Fedorov'un kaçırılma anları, olay yerinde bulunan güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde Rus ordusundan 10 kişilik bir ekibin Belediye başkanının başına plastik poşet geçirerek binadan çıkarttığı görüldü. 

Zelenskiy doğruladı! Rus ordusu Melitopol Belediye Başkanı'nı kaçırdı!

TELEGRAM'DAN DUYURDULAR 

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, Telegram hesabından bir ğaylaşım yaparak olayı doğruladı. Geraşenko paylaşımında, Fedorov'un işgal altındaki kentte bulunan kriz merkezinden 10 Rus askeri tarafından kaçırıldığını belirtti.

Zelenskiy doğruladı! Rus ordusu Melitopol Belediye Başkanı'nı kaçırdı!

“DEMOKRASİYE KARŞI İŞLENEN BİR SUÇTUR” 

Olayın doğrulanmasından sonra açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Melitopol Belediye Başkanının kaçırılması, Ukrayna'daki kent ve halka sadece değil, demokrasiye karşı işlenen bir suçtur. Demokratik ülkelerdeki halkın yüzde 100'ü bunu öğreneceğinden eminim." dedi. 

DEAŞ ÖRGÜTÜNE BENZETTİ 

Rusya'nın eylemlerini DEAŞ terör örgütünün eylemleriyle kıyaslayan Zelenskiy, "Tüm Ukrayna, Herson, Berdyansk ve diğer kentler olduğu gibi Melitopol'ün de işgalcilere teslim olmadığını gördü." şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...