Zelenskiy şartlarını sunup restini çekti: Müzakereden çekiliriz!

Düzenleyen:
Zelenskiy şartlarını sunup restini çekti: Müzakereden çekiliriz!

DÜNYA Haberleri

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya-Ukrayna arasında barışın sağlanması için yürütülen müzakerelerle ilgili Moskova yönetimine ültimatom vererek, şartlarının kabul edilmemesi halinde müzakere masasından kalkacaklarını söyledi.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetiyle sürerken, dünya umutla müzakerelerden çıkacak olumlu bir haber bekliyor. Bu kapsamda açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'ya şartlar sunarak rest çekti. Zelenskiy, "Eğer Mariupol'da insanlarımız yok edilirse, işgal altındaki bölgelerde sözde referandumlar yapılırsa, Ukrayna (Rusya ile yapılacak) herhangi bir müzakereden çekilecek." ifadelerini kullandı.

PUTİN'E TOPLANTI TEKLİFİ

Zelenski yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir çağrıda bulundu. Zelenski, Putin'e çağrısında savaşı bitirmek için toplantı yapmayı teklif etti.

"ABD DIŞİŞLERİ BAKANI KİEV'E GELECEK"

Savaşı kazanmaları durumunda Avrupa'daki en güçlü ve tecrübeli ordulardan biri olacaklarını savunan Zelenski, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in yarın Kiev'i ziyaret edeceğini de söyledi.

AYRINTILAR GELECEK...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...