Zelenskiy’den 'barış formülü' açıklaması: Ukrayna'da barışın sağlanmasının tek yolu

- Güncelleme:
Zelenskiy’den 'barış formülü' açıklaması: Ukrayna'da barışın sağlanmasının tek yolu

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir, Ukrayna-Rusya savaşına dair konuştu. Ellerindeki silahların yetersiz olduğunu belirten Zelenskiy, Rusya’ya karşı başlatılan saldırının zor ve yavaş ilerlediğini kaydetti.

Zelenskiy, Latin Amerika basın kuruluşlarına verdiği röportajda, güncel konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ukrayna ordusunun Rus askeri güçlerine daha önce karşı saldırı başlattığına dikkati çeken Zelenskiy, "Saldırı zor ve muhtemelen birilerinin istediğinden daha yavaş ilerliyor." dedi.

SİLAHLAR YETERSİZ KALIYOR

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ellerindeki silahların yetersiz ve bu nedenle savaşmanın "çok zor" olduğunu belirten Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna topraklarından çıkması gerektiğini vurguladı. Zelenskiy, "Ukrayna, savaşı Rus topraklarında devam ettirmeyi planlamıyor. Böyle bir hedefimiz hiçbir zaman olmadı. Kendi topraklarımızı işgalden kurtaracağız." diye konuştu.

BARIŞ FORMULÜNÜ AÇIKLADI

Ukrayna'da barışın tesisine ilişkin bir formül geliştirdiklerine dikkati çeken Zelenskiy, "Bu formül, Ukrayna'da barışın sağlanmasının en doğru ve tek diplomatik yoludur" ifadesini kullandı. Zelenskiy, bu formülün dünyadaki meselelerin çözüm sürecinde kullanılabileceğini söyledi

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...