Rusya, Zelenski'yi öldürmek istedi: Kadın ajan yakalandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya, Zelenski'yi öldürmek istedi: Kadın ajan yakalandı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna istihbaratı SBU, Rus güçlerinin Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'ye öldürmek için çalışma yürüttüğünü duyurdu. SBU, suikast girişimi için bilgi topladığı ifade edilen bir kadını gözaltına aldıklarını açıkladı. Zelenski, olayla ilgili olarak SBU şefinin kendisini ‘’Hainlerle savaş’’ hakkında bilgilendirdiğini belirtti.

Ukrayna güvenlik güçleri, Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’ye yönelik bir suikast girişimini engellediklerini duyurdu.

Ukrayna istihbarat servisi SBU tarafından yapılan açıklamada, Zelenski’nin ülkenin güneyinde yer alan Mykolaiv bölgesine gerçekleştireceği ziyaretle ilgili bilgi toplayan bir kadının gözaltına alındığını bildirdi.

Adı açıklanmayan kadının, Rusya’nın Zelenski’ye yönelik hava saldırısı düzenlemesi için gerekli bilgileri toplamakla görevlendirildiği, Ukrayna istihbaratının da durumu fark etmesiyle kadını takip etmeye başladığı ifade edildi.

Olayın ortaya çıkmasından sonra Telegram hesabından paylaşım yapan Zelenski, SBU şefinin kendisini ‘’Hainlerle savaş’’ hakkında bilgilendirdiğini belirtti.

SBU, gözaltına alınan kadının Zelenski’nin ziyaretinin olası saat ve yerlerinin belirlemek için bilgi topladığı kaydedildi.

Kadının topladığı bilgileri Rusya tarafına iletmek üzereyken suçüstü yakalandığı da belirtildi.

Kadının evinde yapılan aramada, çok sayıda bilgi notu ve elektronik materyalin ele geçirildiği duyuruldu.

Ukrayna güvenlik kaynakları, kadının mühimmat ve askeri birliklerin yerlerini yetkisiz bir şekilde paylaşmak suçlamasıyla karşı karşıya olduğu ve 12 yıl hapis cezasına mahkûm edilebileceğini belirtti.

RUSYA, DAHA ÖNCE DE DENEDİ

Zelenski, savaşın başında Rusya’nın kendisini öldürmek istediğini söylemişti. Söz konusu zaman diliminde 400’den fazla Wagner mensubunun Kiev’de bulunduğu ve Rusya’nın ‘’başsız bırakma’’ misyonunun bir parçası olarak Zelenski’yi öldürmeye çalıştıkları iddia edilmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: The Guardian

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...