Rusya tarihi yeniden yazıyor: Tarih kitabını değiştirdiler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya tarihi yeniden yazıyor: Tarih kitabını değiştirdiler

DÜNYA Haberleri

Rusya, Ukrayna'da tarih anlatısını değiştirme kararı aldı. Eğitim Bakanlığı, okullarda 17 yaşındaki öğrencileri hedef alan yeni bir tarih kitabının kullanılacağını duyurdu. Kitapta Rusya-Ukrayna savaşı ve tarihi gelişmeler yeniden ele alındı.

Rusya’da, 17 yaşındaki öğrencileri hedefleyen yeni tarih kitabının tanıtımı yapıldı. Rusya'nın yeni tarih anlatısını içeren kitap, 1 eylülde okullarda kullanılmaya başlanacak.

AFP’nin haberine göre, Kremlin, geçtiğimiz yıl Ukrayna’ya yönelik saldırısından sonra okullardaki tarih ‘’anlatısı’’ üzerindeki gücüne pekiştirme kararı aldı.  

Genç Ruslara Moskova’nın tarihi bir misyonu olarak sunulan Ukrayna saldırısı, tarih kitabıyla daha da sistematik hale getirilecek.

Moskova’da kitabın tanıtımını yapan Eğitim BakanıSergei Kravtsov, kitabın birkaç ay içinde yazıldığını belirterek amacının Ukrayna saldırısının hedeflerinin iletilmesi olduğunu söyledi.

UKRAYNA'DA DENAZİFİKASYON VURGUSU

Kravtsov, Putin’in geçtiğimiz şubat ayındaki söylemini tekrarlayarak, ‘’ Ukrayna’daki silahsızlandırma ve denazifikasyon (Nazilerden arındırma)'' çalışmalarının okul öğrencilerini ikna edecek şekilde anlatılmasının hedeflendiğini belirtti.

Kitabın kapağında Rusya’nın hukuksuz bir şekilde ilhak ettiği Kırım ile Rus anakarasını birleştiren Kerş köprüsü bulunuyor.

Rus Bakan, 1945 ile günümüzü kapsayan tarih kitabının 1 Eylül’de her okulda olacağını ifade etti.

Kravstov, ‘’Ukrayna’daki özel operasyon sonrasında... Ukrayna’daki zaferimizden sonra kitabı daha da genişleteceğiz’’ dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: AFP

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...