Rusya Ukrayna'da yerleşim alanını hedef aldı: 8 ölü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya Ukrayna'da yerleşim alanını hedef aldı: 8 ölü

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'da Pokrovks şehrindeki bina kompleksini hedef alması sonrasında 8 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırıyla ilgili konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ‘’ "Rusya, Donbas'ta taş üzerinde taş bırakmamaya çalışıyor. ’’ dedi.

Rusya, Ukrayna’nın doğusunda bulunan Pokrovsk şehrine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda 8 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Ukrayna İçişleri Bakanı Igor Klymenko saldırıyla ilgili Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, ‘’5 kişi öldü’’ dedi.

Ukraynalı yetkili, kurtarma çalışmalarının devam ettiği saldırıdan 40 dakika sonra yeni bir füze saldırısı düzenlendiğini belirtti.

İkinci saldırıda ise Donetsk bölgesindeki üst düzey bir ilk yardım görevlisinin de olduğu 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Sivil yerleşim alanına yönelik saldırıda 31 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise Pokrovsk kentindeki füze saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Rusya, Donbas'ta taş üzerinde taş bırakmamaya çalışıyor. Rus terörünü durdurmalıyız. Rusya bu korkunç savaşta işlediği suçlar için cevap verecek." ifadelerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...