AB'den Mursi'nin idam kararına tepki

AB'den Mursi'nin idam kararına tepki
Başlık ResmiAB'den Mursi'nin idam kararina tepki

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Mogherini, Muhammed Mursi'ye idam cezası verilmesine tepki gösterdi.

Kaydet
|
Federica Mogherini, "Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 100'den fazla destekçisine istenen idam cezası Mısır'ın uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerine uygun olmayan bir toplu yargılamanın sonunda alınmıştır. Mısır yargı makamları uluslararası standartlara uygun şekilde muntazam ve bağımsız soruşturmalar ve sanıkların adil yargılanma hakkını güvence altına alma sorumluluğu taşımaktadırlar" dedi.
Mogherini, açıklamasında, "AB olarak bu kararın temyiz sürecinde revize edileceğine güveniyoruz. İstikrar ve hukukun üstünlüğü garanti altına alınmalıdır" ifadesini kullandı.
Yüksek Temsilci Mogherini, AB'nin her şartta idam cezasına karşı olduğunu hatırlattı.
Mogherini'nin Sözcüsü Catherine Ray, Mursi'nin geçen ay yargılandığı başka bir davada 20 yıl hapse mahkum edilmesini "not ettiklerini" ve "Mısır hükümetiyle güçlü ve sabit ilişkilerin süreceğini" açıklamıştı.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
EDiTÖRÜN SEÇTiKLERi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.