Bankaya dönüşeceğini bilsem ortak olmazdım

Bankaya dönüşeceğini bilsem ortak olmazdım

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bank Asya'da yüzde 2.23 hissesi olan Abdulkadir Konukoğlu, "Burası finansal şirketti. Banka olmaması için karşı çıktım. Banka olsa ortak olmazdım" dedi...

Bank Asya'da yüzde 63'lük paya TMSF'nin el koyması kamuoyunda yankı uyandırdı. Banka'da yüzde 2.23 hisseyi elinde bulunduran Sanko Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, TMSF'nin Bank Asya'daki imtiyazlı yüzde 63'lük hisseye el koymasına ilişkin olarak, "Bu, kanuni haklarıdır" dedi. Kendisinin beş yıldır genel kurula gitmediğini söyleyen Konukoğlu, şunları söyledi: "Ne bankadan kredi aldığım var, ne bankaya yatırdığım bir para var. Ne de bankadan çektiğim bir para var. Yani biz, pasif ortak olarak yıllardan beridir devam ediyoruz. Herhangi bir şekilde ne yönetimdeyiz, ne gidiyoruz, ne geliyoruz."
SATMAK İSTEDİK SATAMADIK
Bank Asya'daki yüzde 2.23'lük hissesini satmak istediğini de dile getiren Konukoğlu, "Zaten satmak için epey uğraştık. Ancak bir türlü satamadık. Elimizde kaldı yani. Söyleyecek bir şey yok" dedi. Sermaye artırımlarına da katılmadığı için oradaki payının sürekli düştüğünü dile getiren Konukoğlu, "Alan varsa hemen satarım. Hazine'ye hibe bile ederim. Sorun değil" dedi. Abdulkadir Konukoğlu, ortak olduğunda banka olmadığını dile getirerek, "Burası bir finansal şirketti. Sonradan bankaya dönüştü. Ve ben olmaması için de o zaman karşı çıktım. Ancak yapacak bir şey yoktu. Zaten banka olsaydı ortak olmazdım. O zaman arkadaşların ısrarı üzerine girdik" dedi. Bankaya geliş gidişinin de olmadığını dile getiren Konukoğlu, "Zaten ne gidiyorum, geliyorum. Benim hiçbir şirketim Asya Bank ile çalışmaz. Elimden çıkaracağım ama çıkartamadım. Ben zaten bankacılığı faiz olduğu için sevmiyorum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...