Mısır'dan IŞİD'e misilleme
Mısır devlet televizyonu, şafak vakti yürütülen operasyonda kampların, eğitim alanlarının ve cephaneliklerin bombalandığını bildirdi.
Kaydet
|
Mısır, Libya yönetimine ve Libya ordusuna öteden beri destek sağlıyor. IŞİD'le müttefik olduklarını belirten Libyalı cihatçıların sosyal medyada paylaştığı videoda, turuncu mahkûm kıyafeti giyen, diz çöktürülmüş rehinelerin başları kesilerek idam edildiği görülüyor.
Videoda öldürülen Kıptilerin inançları yüzünden hedef alındığı belirtiliyor; ölenlerin "düşman Mısır kilisesine bağlı oldukları" ifade ediliyor.
Kıpti Hristiyan olan Mısırlı işçiler, Libya'nın doğusunda, geçen Aralık ve Ocak aylarında radikal grupların kontrolündeki Sirte'de kaçırılmıştı. IŞİD militanları Libya'da çeşitli saldırılar yürüttüklerini öne sürüyorlar. Mısır'daki saygın ilahiyat üniversitesi El-Ezher, Kıptilerin öldürülmesini "barbarca" diye niteledi. Yaklaşık 87 milyon nüfuslu Mısır'da, Kıptilerin sayısının 9 ila 15 milyon arasında olduğu tahmin ediliyor. Mısır Devlet Başkanı Sisi, geçen hafta başında Libya'da çalışan Mısırlıların ülkeden ayrılmaları tavsiyesinde bulunmuştu. Mısırlı lider bugün de tüm Mısır vatandaşlarına Libya'ya seyahat yasağı getirdi. Fakat uyarılara ve Libya'daki kargaşa ortamına rağmen, birçok Mısırlı iş bulmak için Libya'ya gidiyor. Öldürülen Kıptilerden birinin ağabeyi, "Bu insanlar eğlenmek için, çalmak, dövmek için gitmemişti Libya'ya. Bu insanlar çalışmaya, biraz para kazanmaya gitmişti." dedi.
Bizi Takip Edin
YORUMLAR
