RTÜK Cem Yılmaz'ın o reklamına izin vermedi
RTÜK, Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın 'bekleme yapma devam et' sloganının yer aldığı filmin TV'de yayınlanmasını uygun görmedi.
Kaydet
|
MASA TENİSİ OYNUYOR
TESYEV hazırladığı 45'er saniyelik üç spot filmi başvuruyla birlikte RTÜK'e iletti. "Başarmak" isimli ilk spot filmde, koşu ve atletizm yarışmalarına katılan engelli yarışmacıların görüntülerine yer verildi. "Bekleme Yapma Devam Et" adlı ikinci spot filminde sanatçı Cem Yılmaz oynadı. Yılmaz ile masa tenisi oynayan bir engellinin görüntülerinin bulunduğu filmin sonunda "Ne bekliyorsunuz? Bekleme yapma, devam et" sloganına yer verildi.
''DESTEK YAZ MESAJ AT''
"O1nur" isimli üçüncü spot filmde, engelsiz bireylerin yapamadıklarını yapan ve takımının futbol müsabakasını kazandığı için ağlayan engelli bir bireyin görüntüleri bulunuyor.
Spot filmlerin sonunda ise sözlü olarak "Destek yazıp 5633'e mesaj atın, 8.5 milyon engelli vatandaşımızı hayata bağlayalım.Avea, Turkcell,Vodafone faturalı hatlarından her mesaj karşılığı 5 TL tutarında bağışta bulunabilirsiniz" mesajına yer veriliyor.
RTÜK uzmanları tarafından hazırlanan raporda "Her üç spot filmde de bağış toplamaya yönelik mesajlara yer verildiği tespit edilmiştir. Bu nedenle spot filmelerin 'sadece yardım toplama amaçlı spotlar, kamu spotu olarak değerlendirilmez' hükmüne ayrılık teşik ettiği değerlendirilmiştir" denildi.
OY ÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ
Üst Kurul, RTÜK uzmanlarının hazırladığı rapor doğrultusunda 3 spot filmi izleyerek tartıştı. CHP kontenjanından seçilen Süleyman Demirkan'ın muhalefet etmesine rağmen oy çokluğu ile engellilere yönelik spot filmlerin televizyonlara tavsiye edilmemesine kurul tarafından karar verildi.
Bizi Takip Edin

