Skandal sözler sonrası şarkıcı Gülşen için gözaltı kararı

Düzenleyen:
Skandal sözler sonrası şarkıcı Gülşen için gözaltı kararı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bir konser esnasında sarf ettiği “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan Gülşen’ için gözaltı kararı çıkarıldı. Olay sözler sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Şarkıcı Gülşen için İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Gülşen'in yaptığı konuşmanın tespit edilip tutanağa döküleceği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İmam Hatip Lisesilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı Gülşen hakkında soruşturma başlatmıştı. Sözleri tepki çeken şarkıcı için gözaltı kararı verildi.

Savcılık, söylediği skandal sözler nedeniyle şarkıcı Gülşen için İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Gülşen'in yaptığı konuşma tespit edilip tutanağa dökülecek.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Başsavcılık, Gülşen'in sahnede söylediği sözler nedeniyle TCK'nin 216. maddesi kapsamında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan re'sen soruşturma başlatılmasına karar vermişti. Başsavcılık tarafından şarkıcı Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmesi talimatı da verilmişti.

GÜLŞEN'E GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Öte yandan Gülşen için gözaltı kararı verildi. Gülşen'in yaptığı konuşmanın tespit edilip tutanağa döküleceği öğrenildi. "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Gülşen, polisler tarafından gözaltına alınarak mevcutlu olarak ifade vermek için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına götürülecek.

MEB'DEN SUÇ DUYURUSU

Milli Eğitim Bakanlığı da şarkıcı Gülşen'in imam hatip liselerine yönelik sözleri nedeniyle hukuki süreç başlatıldığını açıkladı. Konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

"Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...