Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. EDiTÖRÜN SEÇTiKLERi
  3. Taşeron İşçilere Kadro Verilecek Mi? Taşeron Sonunda Bitiyor!.. (TAŞERONA MÜJDE)
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
EDiTÖRÜN SEÇTiKLERi

Taşeron İşçilere Kadro Verilecek Mi? Taşeron Sonunda Bitiyor!.. (TAŞERONA MÜJDE)

Son Güncelleme: 28 Mart, 2015 - 16:29
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Taşeron İşçilere Kadro Verilecek Mi? Taşeron Sonunda Bitiyor!.. (TAŞERONA MÜJDE)
Fotoğraf Başlığı Taseron Isçilere Kadro Verilecek Mi? Taseron Sonunda Bitiyor!.. (TASERONA MÜJDE)

Taşeron kadro haberleri! Taşeron işçilerin gözü bu açıklamadaydı, Başbakan'ndan Taşeron işçilerin kadro sorunu çözümü konusunda son dakika açıklaması geldi

Kaydet
a- | +A
Taşeron haberleri! Tüm taşeron işçilerin gözü bu açıklamadaydı, Başbakan'ndan Taşeron işçilerin kadro sorunu çözümü konusunda son dakika açıklaması geldi. Taşeron sorunu bitiyor! Taşeron işçiliğin çalışma hayatının en önemli gündemlerinden biri olduğunu söyleyen Çelik, şöyle konuştu: "Bakanlar Kurulu, sosyal taraflardan görüş aldıktan sonra, hizmet alım alanlarını belirleyecek, bu noktadayız. Bu yayımlandıktan sonra hizmet alım alanları netleşecek, bunların dışında taşeron eleman dediğimiz hizmet alımı yapılmayacak. Onun için, yasal mevzuat düzenlenmiş ve bu iş kökten çözülmüş oluyor."

Başbakan Davutoğlu'ndan Taşeron İşçilere müjde! ( TAŞERON İŞÇİ HABERLERİ)
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kriterler belirlenecek ve taşeron sorununu kalıcı olarak çözmek üzere adım atacağız. Mesela Karayolları böyle bir alan. Yardımcı işçi statüsünde, diğer statülerde çalışan emekçilerimizin kamunun ihtiyaç hissettiği miktarını kadroya alınması, diğerlerinin de hukuki haklarının tazmini konusunda bir genel çerçevede mutabakata varıldı" dedi.
Başbakan Davutoğlu, TÜRK-İŞ Konfederasyonu'nu ziyaret etti. Görüşme sonrası Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin istihdam teşviklerine ilişkin sorusuna Davutoğlu, "Hükümeti kurma görevini aldıktan sonra gerek hükümet programını açıkladığımda, gerekse daha sonra Maliye Bakanlığımıza yaptığımız ziyaret ve arkasında orta vadeli programın açıklanmasına müteakip arka arkaya paketler açıkladık. 25 dönüşüm paketini açıkladık. Bu uzun vadeli, orta vadeli, kısa vadeli perspektif içeren çalışmalardı. Çalışanlarımızla ilgili çalışan kadınlarımızla ilgili paketler açıkladık. Tarım sektörüyle ilgili çalışmalarımızı paylaştık. Birçok müjdeler esnaf kesimiyle ilgili yine bir paket açıkladık. Toplum kesiminin her biriyle ilgili aslında çok ciddi düzenlemeler ve iyileştirmeleri getiren paketler açıkladık. Dünya ekonomisi büyük bir dalgalanma içinde. 2008'den bu yana süren kriz ortamı aşılmış değil. Kurlardaki dalgalanmalar son dönemdeki bütün ekonomilerde etkiler yapıyor. Türk ekonomisinin sıhhatli yapısı bu yapıyı absorbe edecek, bu yapıyı etkisiz kılacak bir güçlülük sergiliyor ama her ne surette olursa olsun bizim bir taraftan finansal sistemimizdeki güçlü yapıyı koruma yanında mutlaka üretim ve istihdamı arttırıcı tedbirler alma zorunluluğumuz var. Bu çerçevede 25 dönüşüm programına uyumlu bir şekilde ciddi bir üretimi arttırma ve istihdamı genişletme paketini, teşvik paketini uzun zamandır çalışıyorduk. Bakanlar Kurulu'nda birçok bu konuda noktasal sunumlar yapıldı" yanıtını verdi.
"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BU PAKETİ AÇIKLAMAYI ÜMİT EDİYORUZ"
İlgili bakanlarla iki hafta önce yaptığı çalışmada kurdaki dalgalanmanın getirdiklerinin ele alındığını hatırlatan Davutoğlu, şunları söyledi:
"Bir taraftan kurdaki dalgalanmanın yol açabileceği sorunları ele aldık. Diğer taraftan da Türkiye'de nüfusu dinamik yapıya sahip olan Türkiye'de istihdamın artması, üretimin artması için neler yapılabileceğini göz önüne aldık. Geçen sene sadece 1.4 milyon istihdam oluşturuldu Türkiye'de. 2008'den bu yana 6 milyon istihdam ama yetmiyor. Çünkü Türkiye'nin işgücüne katılımı olağanüstü hızla artıyor. Avrupa'da hiçbir ülkede, Avrupa'nın toplumunda dahi neredeyse Türkiye'deki istihdam kadar istihdam üretilmedi geçen sene ama Avrupa'nın çok çok üstünde de Türkiye'de işgücüne katılım var. Havuz problemini hatırlarsanız girin suyla çıkan su ve havuzdaki devinimi herkes bilir. Şimdi çok büyük ve bizde gurur duyuyoruz. İş gücüne katılım özellikle kadınlarımızda olağanüstü hızla artıyor. Gelen su çok fazla. O zaman istihdam edilebilme imkanının da o havuzdan daha artması lazım. Bunun için o toplantıda arkadaşlarımıza Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda bu konuyu ele alıp, paketi nihayetlendirme talimatı vermiştim. Bakanlar Kurulu'nda bu konuyu ele aldık. Bakanlar Kurulu'nun hemen sonrasında EKK toplandı. Önümüzdeki günlerde bana EKK olarak bir sunuş yapılacak. Önümüzdeki haftada birazda tabi bu arada aday belirleme süreçleri ve genel merkezdeki yoğun programımı göz önüne alarak önümüzdeki hafta bu paketi açıklamayı ümit ediyoruz. Bununla hem üretimi teşvik edeceğiz, hem istihdamı arttıracağız. Türk ekonomisinin büyüyerek istikrar sağlayan bir ekonomi haline gelmesini sağlayacağız. Bazı ülkeler küçülerek istikrar sağlamaya çalışıyor. Biz büyüyerek istikrarı daha üst dengelere taşımak suretiyle dengeyi ve istikrarı, bunu sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde kamuoyu ile bu paketi paylaşacağız."
"TAŞERON SORUNUNU KALICI OLARAK ÇÖZMEK ÜZERE ADIM ATACAĞIZ"
Karayollarında kamunun ihtiyaç duyduğu eleman alımı konusunda mutabakata varıldığını belirten ve bu konuda detaylı bilgi isteyen gazeteciye Davutoğlu, "Onların detaylarını paylaşacağız. 6 bin 300 işçimizle ilgili takriben bir yasal süreç var. 2-3 senedir sürmekte olan. Taşeronlarla ilgili genel düzenleme konusunda bütün kurumlarımızı bakanlıklarımızı görevlendirdik. Gelecek bilgileri toparlıyoruz. Şuanda Çalışma Bakanlığımızda bu konuda yoğun bir çalışma içinde. Kriterler belirlenecek ve taşeron sorununu kalıcı olarak çözmek üzere adım atacağız. Belli kriterlerle ihtiyaçlara göre, yardımcı işçi konusunda bu çerçevede bir çalışma yürütülüyor. O kendi doğası içinde yürürken belli alanlarda kamunun ihtiyaç hissettiği alanlar var. Mesela Karayolları böyle bir alan. Yardımcı işçi statüsünde, diğer statülerde çalışan emekçilerimizin kamunun ihtiyaç hissettiği miktarını kadroya alınması, diğerlerinin de hukuki haklarının tazmini konusunda bir genel çerçevede mutabakata varıldı. Bununla ilgili detayları özel bir şekilde bu işçi kardeşlerimizin de katılacağı toplantıda paylaşacağız ama bu sorunu çözmeye kararlıyız" karşılığını verdi.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 28 Mart, 2015 - 16:29
Haberle İlgili Daha Fazlası
EDiTÖRÜN SEÇTiKLERi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    Bruno Fernandes'ten Galatasaray'a yeşil ışık
    Bruno Fernandes'ten G.Saray'a yeşil ışık
    Kaydet
  • 4
    6 haftanın dibine geriledi! Konut ve taşıtta yeni indirim yolda
    6 haftanın dibine geriledi! Konut ve taşıtta yeni ...
    Kaydet
  • 5
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Kimsenin Erdoğan sonrasına hazırlandığı yok
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Tavuk firmaları, “denetim kayyımı” ve piyasa ekonomisi
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş "Kendi düşen ağlamaz": İnternete numara bırakırken bir kez daha düşünün!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Futbol-savaş denkleminde barış
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Türk dünyası şahlanıyor…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Kaydet
  • Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Kaydet
  • Dünyayı bekleyen kriz! Petrolden daha değerli olacak
    Dünyayı bekleyen kriz! Petrolden daha değerli olacak
    Kaydet
  • Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Kaydet
  • Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Dev vinç gemisi İstanbul Boğazı'na giriş yaptı!
Dev vinç gemisi İstanbul Boğazı'na giriş yaptı!
Kaydet
ABD’de hastanede silahlı saldırı! 1 ölü, 1 yaralı
ABD’de hastanede silahlı saldırı! 1 ölü, 1 yaralı
Kaydet
BDDK izin verdi! Ünlü market de ortak... 10 milyar sermayeyle yeni banka kuruluyor
BDDK izin verdi! 10 milyar sermayeyle yeni bir banka kuruluyor
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası