AYM önünde sınavı boykot eden başkan sınava girmiş

- Güncelleme:
AYM önünde sınavı boykot eden başkan sınava girmiş

Eğitim Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığı, tarafından 16 yıl sonra yeniden yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı geride kaldı. Uzman öğretmenlik sınavında 422 bin 368 öğretmen başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte bu sayı 516 bin 974 oldu. Başöğretmenlik sınavında ise 66 bin 422 öğretmen geçti. Muaflarla bu sayı 66 bin 679 olarak açıklandı.  

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ

Büyük tartışmalar gölgesinde yapılan sınavda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenlere seslenerek ‘boykot edin’ çağrısı yapmıştı. Benzer tepkiyi gösteren bazı sendikalar da peş peşe açıklamalar yaparak ‘Öğretmenliğe yapılmış en büyük saldırıyla karşı karşıyayız’ demişti. Bu sendikalardan birisi de Eğitim-İş idi.  Eğitim-İş Sendikası yöneticileri ve üyeleri, CHP’nin Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali istemiyle açtığı davayı esastan görüşülen gün Anayasa Mahkemesine (AYM) önünde “meslek nöbeti” tutarak sınavı boykot ettiler. Aynı gün sendika sosyal medya hesabından “Genel başkanımız Kadem Özbay, genel mali sekreterimiz Hüseyin Selçuk ve genel özlük hukuk sekreterimiz Orhan Yıldırım, polis tarafından ters kelepçe ve yerde sürüklenerek gözaltına alınmıştır” mesajı paylaşıldı.

AYM önünde sınavı boykot eden başkan sınava girmiş
Konya’daki basın açıklamasında Orhan Yıldırım “Ezbere dayalı bir sınav sonucunda bizi yeni sıfatlarla ayrıştıracaklar. Hükûmet bu konuda geri adım atmayacağını gösterdi. Biz de haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” demişti.

Edindiğimiz bilgilere göre sınava karşı çıkan ve bunu AYM önünde protesto eden eski Eğitim-İş Genel Başkanı ve şimdiki Genel Özlük Hukuk Sekreteri Orhan Yıldırım’ın başöğretmen unvanı için sınava girdiği öğrenildi. Ankara Çankaya Anıttepe Anadolu Lisesinde sınava giren Orhan Yıldırım’ın, 100 sorunun hemen hemen tamamını işaretlediği ve başöğretmen unvanı aldığı ortaya çıktı. Bunların yanı sıra sendika içinde bazı MYK üyeleri, il ve ilçe başkanlarının da sınava girdiği öğrenildi. 

ÖĞRETMEN TAZMİNATLARI 3 KAT ARTIYOR

Uzman öğretmenlikte %20 olan tazminat oranları, %60’a; başöğretmenlikte %40 olan tazminat oranı ise %120’ye çıkarıldı. Şu anki hesaplamalara göre uzman öğretmenler 2 bini, başöğretmenler ise 4 bin lirayı bulan ilave bir ücret alacaklar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Satilmis26 Kasım 2022 14:17

Satilmis

Sonraki Haber Yükleniyor...