Bakan Tekin 'açık lise' kararını savundu: Yumuşama söz konusu değil

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
Bakan Tekin 'açık lise' kararını savundu: Yumuşama söz konusu değil

Eğitim Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Gazetemize açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, açık lise kararını savunarak "Yumuşama söz konusu değil" dedi. Açık liselere geçiş ile ilgili öğrenci ve velilere temmuz ayından bu yana uyarılarda bulunduklarını ifade eden Tekin, buradaki asıl amacın merdiven altı, izinsiz kurslarla mücadele etmek olduğunu belirtti. Öte yandan MEB, izinsiz faaliyette bulunan kurslarla mücadelede tedbirleri sıkılaştırmaya da başladı.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikle açık liselere geçişlerin zorlaştırılması üzerine tartışmalar devam ederken, gazetemize açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu konuda taviz verilmeyeceğini söyledi. Tekin, "Yumuşama söz konusu değil" dedi.

“MERDİVEN ALTI KURSLARA ASLA İZİN VERMEYİZ”

Açık liselere geçiş ile ilgili öğrenci ve velilere Temmuz ayından bu yana uyarılarda bulunduklarını ifade eden Tekin, buradaki asıl amacın merdiven altı, izinsiz kurslarla mücadele etmek olduğunun altını çizdi.

Bakan Tekin, "Legal olmayan bu merdiven altı kurslar, üniversiteye hazırlık adı altında faaliyet gösteriyor. Açık liselere devam eden çocuklarımız özellikle çok sayıda arkadaşımızın eleştirdiği bu merdiven altı, izinsiz kurslar üzerinden hazırlık sürecine devam ediyor. Buna izin vermeyiz" dedi.

"Merdiven altı yapılarla mücadele etmek açısından da 11’inci sınıftan 12’ye geçen öğrenciler içerisinden açık liseye erişim, açık liseye nakil süreçlerini zorlaştırdık" diyen Bakan Tekin, "Öğrenciler eğitimlerine kendi okullarında devam edecek. Bu konuya çok önem veriyoruz. Çünkü zorunlu haller dışında, örgün eğitim çağındaki çocuklarımızın açık liseye kayıt yapmalarını doğru bulmuyoruz ve istemiyoruz" açıklamasında bulundu.

İZİNSİZ FAALİYETLERE GÖZ AÇTIRILMAYACAK

Öte yandan MEB, izinsiz faaliyette bulunan kurslarla mücadelede tedbirleri sıkılaştırmaya da başladı. Bu kapsamda, izinsiz faaliyet gösteren merdiven altı yapılara karşı karekod uygulamasıyla yeni tedbirler aldı. Kursların izinli veya izinsiz olduğunu önceden tespit edebileceği bu sistemle öğrenci ve velilerin mağduriyet yaşamaması sağlanacak.

Valilikler kurum girişinde karekodu bulunmayan tabelalar için özel öğretim kurumlarına 18 Eylül’e kadar süre tanıdı. Bu süre sonunda yükümlülüğünü yerine getirmeyen özel öğretim kurumları hakkında işlem yapılacak.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan “İzinsiz Eğitim Faaliyet İhbarı” bölümünden yapılacak şikayetler, Valiliklerce oluşturulan izleme ve koordinasyon komisyonları tarafından değerlendirilip inceleme ve soruşturma işlemleri başlatılacak. Yapılan ihbarlara ilişkin süreçler valiliklerce Bakanlığa bildirilecek.

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINI KAPSAMIYOR

Geçtiğimiz hafta yayımlanan yönetmelikle, örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçişler zorlaştırılmış, milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, evde ve hastanede eğitim verilerek öğrenim ile örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler uygulamadan muaf tutulmuştu.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...