Bakan Tekin: Yepyeni bir eğitim felsefesi inşa etmeliyiz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Tekin: Yepyeni bir eğitim felsefesi inşa etmeliyiz

EĞİTİM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenen 3. İstanbul Eğitim Zirvesi’nde konuştu.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Geçen hafta UNESCO Genel Konferansı’nda “Barış için eğitim” konusunun konuşulduğunu hatırlatan Bakan Tekin “Maalesef barış için eğitim konuştuğumuz günlerde İsrail’in katliam boyutlarına ulaşan bir savaşıyla karşı karşıyayız. İsrail’in okullara, sivillere, hastanelere yönelik saldırıları sonucu aralarında öğrencilerin, çocukların bulunduğu on binlerce Filistinli kardeşlerimizi şehit ettiler” dedi. Maarif Vakfının kuruluş fikrini 2013 yılında gündeme getiren kişi olduğunu belirten Bakan Tekin, vakfın bugün 52 ülkede 50 binden fazla öğrenciye hizmet eden devasa bir marka hâline dönüştüğünü görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Yeni kurulan dünya düzeninde, küresel emperyalizmin ürettiği referanslarla ürettiği sistemle artık kendilerini ifade etme durumunda olmadıklarını belirten Tekin “Biz Türkiye Yüzyılı’nı başlattığımız bu dönemde bu genel söylemi ve kendi tarihimizi kendimize ait insani değerlerimizi referans alan ve dünyada bu anlamda yaşadığımız teknolojik gelişmeleri de ıskalamadan kendimize ait yepyeni bir eğitim sistemi, yepyeni bir eğitim felsefesi inşa etmek durumundayız” diye konuştu.

BAŞARILARINIZ GURUR VERİCİ

Zirveye mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Türkiye Maarif Vakfımızın, ülkemizin eğitim alanındaki zengin, mümbit ve köklü birikimini çalışmalarıyla dünyanın dört bir yanına ulaştırdığını görüyoruz. Çalışmalarını takdirle takip ettiğimiz ve başarılarından gurur duyduğumuz vakfımıza bizler de gereken desteği veriyoruz.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...