Bakan Mahmut Özer: Deprem bölgesinde sınıfta kalma yok

- Güncelleme:
Bakan Mahmut Özer: Deprem bölgesinde sınıfta kalma yok

Eğitim Haberleri

Lise öğrencilerinin başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçeceğini söyleyen Bakan Özer, birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesinde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı. Alınan kararların Elâzığ hariç 10 ilde geçerli olacağını söyleyen Bakan Özer “Lise öğrencileri başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçecek. Sorumluluk sınavları 19-25 Haziran’da yapılacak. Bu düzenlemeden sonra bölgeye dönüşlerin artıracağını öngörüyorum. Nakil olanlara bu hakkı tanımadık. Bundan sonra dönecekler de bundan yararlanacak. İkinci dönemi orada bitirmeleri yeterli olur” dedi. Sabancı Öğretmenevinde eğitim editörleriyle bir araya gelen Bakan Özer şu açıklamalarda bulundu:

YÜKSEK NOT ESAS ALINACAK 

Ortalamada birinci dönem ve ikinci dönemin ortalaması alınıyor, ikinci dönem notu düşükse birinci dönem notu esas alınacak. Eğer ikinci dönem çocuk sınava girmemişse birinci dönem puanı esas alınacak. Eğer sınava girdiyse, ikinci dönemin notu birinci dönemin notundan düşükse birinci dönem notu esas alınacak. Ama yüksekse ortalaması alınacak.

KURSLARDAN 145 BİN ÖĞRENCİ YARARLANDI 

Deprem bölgesinde 3 bin 450 noktada DYK (Destekleme Yetiştirme Kursu) var ve en son 145 bin öğrenci yararlandı. 1 Ağustos-1 Eylül arası bölgede telafi eğitimleri için DYK kursları açılacak. Programların kitapları basıldı. Katılım zorunlu değil gönüllü olacak.

OKUL ÖNCESİNDE DEVRİM 

3 bin anaokulu için yola çıktık, 9 bin 482’ye ulaştık. Göreve geldiğimizde bu rakam 2 bin 782 idi. Bu yapılanlar bir devrimdir.

DEVLET OKULLARI DAHA İYİ 

Türkiye’de istisnalar hariç devlet okulları özellerden daha iyi. Devlet yapamaz, beceremez algısı oturmuş. Bizim çok başarılı okullarımızın hikâyeleri pek anlatılmıyor.

SAYI 247’YE ÇIKTI 

3 yıl önce sadece 28 ilde özel eğitim anaokulu vardı, bu çocuklar nereye gidecekti. Tüm illerde kurulacak dedik, il müdürleri bile direndi talep yok diye, önce arz sunmak lazım… Bu süreçte tüm illerde açtık ve sayıyı 247’ye çıkardık. Sosyal devlet olarak arzı sunmak da görevimiz.

İÇİM RAHAT

Bakanlıkta olağanüstü bir süreç geçirdim. Koyduğum hedeflerin hepsi gerçekleşti. MEB şûrası kararlarının büyük bir kısmı uygulandı. Eleştiri tamam ama vicdanlı olmak  lazım. Genel olarak memnunum.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...