'e-YDS' adayları ile sınavlara geç başvuru yapanlara müjde

'e-YDS' adayları ile sınavlara geç başvuru yapanlara müjde
Başlık Resmi'e-YDS' adaylari ile sinavlara geç basvuru yapanlara müjde

e-YDS'ye giren adaylara yönelik yeni sınav için 3 ay bekleme koşulu kaldırıldı.

Kaydet
|

ÖSYM Yönetim Kurulunca, geç başvuru yapan adaylara yalnızca Ankara'da değil, istedikleri ilde sınava girebilme hakkı verildi, Elektronik Yabancı Dil Sınavı'na (e-YDS) giren adaylara yönelik yeni sınav için 3 ay bekleme koşulu da kaldırıldı.

ÖSYM daha önce sınavlara normal başvuru tarihleri dışında "geç başvuru" uygulaması başlatmış ancak bu adaylara sadece Ankara'da sınava girme koşulu getirilmişti.

ÖSYM Yönetim Kurulu, geç başvuru yapan adayları rahatlatan yeni bir karar aldı. Kararla geç başvuru yapan adayların sınavlara Ankara'da girme zorunluluğu kaldırıldı. Adaylar, geç başvuru yaptıkları gün, istedikleri sınav merkezini tercih edebilecekler ve böylece istedikleri sınav merkezinde sınava girebilecekler.

e-YDS'DE SÜRE KOŞULU KALDIRILDI

ÖSYM Yönetim Kurulunca, e-YDS puanını yükseltmek isteyen adaylar için de bir karar alındı.

Bu kapsamda, adayların taleplerini dikkate alan ÖSYM, "e-YDS'ye giren adaylar, girmiş oldukları sınav tarihinden itibaren 3 ay süresince yeniden sınava başvuramazlar" kısıtlamasını iptal etti. Böylece, adaylar istedikleri e-YDS'ye herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın başvuru yapabilecek.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Eğitim
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.