LGS birincisi İhlas Kolejinden

- Güncelleme:
LGS birincisi İhlas Kolejinden

EĞİTİM Haberleri

1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezî sınava katılım oranı yüzde 82... Kılavuz 26 Haziran’da yayımlanacak.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavın sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesinde erişime açıldı. Kılavuz ise 26 Haziran’da yayımlanacak. Adaylar, tercihlerini 3-19 Temmuz’da yapabilecek.  1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezî sınava katılım oranı yüzde 82. Testlerdeki net ortalaması geçen yıla göre artış gösterdi. İmtihana katılan 562 öğrenci bütün soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı. O öğrencilerden biri de Özel Marmara Evleri İhlas Ortaokulu öğrencisi Ayşenur Eflal Demiray...

Sınavda birinci olan Ayşenur Eflal Demiray, çok iyi hazırlandığını ifade ederek başarısından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Bu başarıyı elde etmesinde öğretmelerinin çok emeği olduğuna vurgu yapan Demiray “Okulumdaki öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ediyorum. Onların destekleriyle bu başarıyı elde ettim. İhlas Kolejindeki öğretmenlerimle LGS’ye hazırlık sürecinde en iyi şekilde çalıştık. Bu başarıyı onlara ve aileme armağan ediyorum” dedi. 

LGS birincisi İhlas Kolejinden

YELTEKİN: GURURLUYUZ 

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, böylesine önemli bir başarıya imza atan öğrencileri Ayşenur Eflal Demiray ile gurur duyduklarını söyledi. İhlas Koleji olarak LGS sınavına hazırlanan tüm öğrencilerle yoğun ve sıkı bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade eden Yeltekin “Hazırlamış olduğumuz LGS çalışma programlarıyla okullarımızdaki yoğun bir dönemi geride bıraktık. Çalışmalarımızın Türkiye Birinciliği ile taçlanmasından dolayı çok mutluyuz. Bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Türkiye Birincisi olan öğrencimiz Ayşenur Eflal Demiray’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...