MEB duyurdu: Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavı çevrimiçi yapılacak

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
MEB duyurdu: Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavı çevrimiçi yapılacak

EĞİTİM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 19 Kasım'da gerçekleştirilecek Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı çevrimiçi olarak yapılacak. 19 Kasım'da yapılacak olan sınav yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erecek.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu, güncellenerek Bakanlık internet sitesinde yayımlandı. Buna göre, 25 Eylül tarihinde başlayan sınavın başvuru süreci, bugün 23.59'da tamamlanacak.

Sınav, 19 Kasım'da 10.00-13.00 saatleri arasında yapılacak. Çevrimiçi sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erdirilecek.

SINAV BAŞVURU DETAYLARI

Sınavda beşer seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 135 dakika olarak uygulanacak. Sınav tedbir hizmetinden faydalanmak isteyen ve sınav başvuruları esnasında sınav tedbir talep eden engelli adayların, sınavın çevrim içi olması ve tedbir uygulanacak engel türlerinin yeniden belirlenmesi nedeniyle 11 Ekim 2023-16 Ekim 2023 tarihleri arasında https://basvuru.meb.gov.tr/ internet adresinden yeniden talepte bulunmaları gerekecek.

https://twitter.com/tcmeb/status/1709465230940520953

Sınav soru ve cevapları, 20 Kasım 2023 tarihinde "http://www.meb.gov.tr" internet adreslerinden yayımlanacak. Sonuçlar ise 24 Kasım 2023 tarihinden itibaren "http://www.meb.gov.tr" internet adreslerinden ilan edilecek.

ÖĞRETMENLİK KARİYER BASAMAKLARI SINAVI NEDİR?

Öğretmenlik kariyer basamakları sınavı, kariyer basamakları eğitimini alan öğretmenlerin bu alanda aldıkları eğitimi ölçen bir mekanizmadır. Sınav sonucuna göre uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara, sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ay başından itibaren unvanları için öngörülen eğitim öğretim tazminatı ödenecek ve her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...