MEB'den 'Dijital Öğreniyorum' projesi: 8 bin etkinlik ve 62 kitap dijitale taşındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
MEB'den 'Dijital Öğreniyorum' projesi: 8 bin etkinlik ve 62 kitap dijitale taşındı

Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 'Dijital Öğreniyorum' çalışmasını tamamladı. Bu kapsamda 62 kitap ve 8 bin etkinlik dijital ortama taşındı. Özel eğitim öğrencileri için yenilikçi öğrenme içerikleri geliştiriliyor, ders içerikleri ise her öğretmene ulaşacak.

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle hareket eden Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için eğitim ve öğretimde sürdürülebilirliği ve erişilebilirliği artırmaya yönelik çalışmalarında hız kesmiyor. Bu kapsamda, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile UNICEF iş birliğinde 2021-2025 Ülke Programı kapsamında yürütülen “Dijital Öğreniyorum” projesinin ikinci ayağı gerçekleştirildi. Çalışmada 62 kitap dijitalleştirilirken, kitaplarda yer alan 8 bin 379 etkinlik de dijital ortama aktarıldı.

Kitapların aktarılması ve etkinliklerin dönüştürülmesi için “Özel Eğitim İçin Dijital Eğitim Materyalleri” isimli bir panel geliştirilerek Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) entegre edildi. Böylece, özel eğitim öğrencileri de dahil tüm öğrencilerin öğrenme ihtiyaçları karşılanacak ve iyi olma hâlleri korunacak.

Yine bu kitaplar sayesinde ödevler aracılığıyla ev ortamında ya da hastanede olan öğrenciler, eğitim faaliyetleri sürdürebiliyor. Bu doğrultuda öğrenme kayıplarının en aza indirgenmesi sağlanırken, ders içerikleri de her öğretmene ulaşmış olacak. ESMA ALTIN'IN HABERİ

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Eğitim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...