Velilere kısıtlama geldi: Randevu saati dışında okullara giriş izni yok

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Velilere kısıtlama geldi: Randevu saati dışında okullara giriş izni yok

Eğitim Haberleri  / HABER MERKEZİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, velilerin istedikleri an öğretmenlerle görüşemeyeceğini bildirdi. Tekin, görüşmelerin randevu takvimi içerisinde olacağını söyledi.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Öğretmenlerin, öğrencilere rol model olması bakımından önlük giymelerinin teşvik edilmesi gündemde yerini korurken yeni bir tartışma başladı. Eğitim Bilişim Ağı’ndan (EBA) öğretmenlere seslenen Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, velilerin randevu saati dışında okula giremeyeceklerini söyledi. Bu açıklama sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Detayları paylaşan Bakan Tekin “Öğretmen arkadaşlarımızın çok rahatsız oldukları ve dünyanın birçok ülkesinde de benzeri uygulamaların var olduğu bir şeyi hayata geçiriyoruz. Bundan böyle velilerimizin, okul içerisinde öğretmenlerimizle eğer bir şey konuşmak istiyorlarsa randevu takvimi içerisinde görüşmesini arzu ediyoruz. Aynı şekilde öğretmen arkadaşlarımızın da rahatsız eden disiplin uygulamaları anlamında özel hayatın gizliliği anlamında karşı karşıya kaldıkları problemleri çözmeleri için cep telefonlarıyla ilgili düzenlemelerimizi yaptık. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin sınıflarda cep telefonu kullanmalarını engelledik” dedi. Bakan Tekin, öğretmenlerin de telefonlarını zorunlu olmadıkça derslerde kullanmamalarını istedi.

AYM SONRASI DEĞİŞİKLİK SİNYALİ

CHP’nin yaptığı başvuru ile Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin bazı hususların Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesine dair de açıklamalarda bulunan Tekin, alacakları tedbirlerle ilgili gerekçeli kararı beklediklerini söyledi. Bu karar yayımlandıktan sonra bir yasalaşma sürecinin gerekip gerekmediğine bakacaklarını ya da Bakanlığın mevzuatı ile süreci değerlendireceklerini belirten Tekin “Bu konuda da öğretmen arkadaşlarımızın beklentilerini karşılamış olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...