Tüm asansör sözleşmeleri mercek altında

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tüm asansör sözleşmeleri mercek altında

EĞİTİM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bakan Bak “Bütün yurtlar tek tek dolaşılıyor, asansör sistemleri kontrol ediliyor. Yapılan sözleşmeler de mercek altına alındı” dedi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurtlarında yaşanan asansör kazalarıyla ilgili konuştu. Tüm asansör sözleşmelerini mercek altına aldıklarını belirten Bakan Bak, KYK yurtlarındaki tüm asansörlerde bakım süreçlerinin görülebileceği karekod uygulamasını çok kısa bir süre içinde hayata geçireceklerini söyledi. 

Bakım sürecinin tüm şeffaflığı ile görülebileceğini belirten Bakan Bak, şunları kaydetti: Bakanlığımız tarafından mühendisler görevlendirildi. Bütün yurtlar tek tek dolaşılıyor, asansör sistemleri kontrol ediliyor. Karekodların yerleştirilmesi çok kısa süre içinde tamamlanacak. Asansörün tipi, bakımının ne zaman yapıldığı gibi. bilgiler görülecek. Yurtlardaki asansörlerde güvenlik tertibatları var. 

Bu zamana kadar hiçbir yurtta asansör düşme olayı olmadığını da belirten Bakan Bak “Voltaj düşmesi gibi durumlarda asansör kendini emniyete alarak, en alt kata, yani güvenli yere otomatik olarak iniyor. Öğrenci yurtlarındaki asansörlerin sözleşmeleri her yıl yenileniyor, bakımları yapılıyor, her ay periyodik olarak muayene ediliyor, arıza var ise anında müdahale ediliyor. Aydın’daki asansör kazasında adli soruşturma kapsamında 3 kişi tutuklandı. İdari soruşturmada ise görevlendirilen bakanlık müfettişi rapor hazırlıyor” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...