Asansör kazasından sonra KYK’da yeni dönem

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Asansör kazasından sonra KYK’da yeni dönem

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

TBMM’de 2024 yılı bütçesiyle ilgili sunum yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, geçtiğimiz hafta Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda yaşanan asansör kazasına dair milletvekillerini bilgilendirdi.

HABER MERKEZİ ANKARA - Bakan Bak, asansörün bakımlarının yapılmadığı, ihmal edildiği bilgisinin asılsız olduğunu belirterek “Bakanlığımızın 830 yurdunda da periyodik asansör bakım ve denetimleri düzenli olarak yapılıyor. Aydın Güzelhisar yurdumuzun son asansör bakımı 16 Ekim 2023’te gerçekleşmiş. Bütün belgeler, evraklar elimizde mevcut” dedi.

Bu olayın, üzerinden siyasi rant devşirilecek, suiistimal edilecek bir konu olmadığına dikkat çeken Bak “Ailemizi ziyaret ettik, acımızı paylaştık. Ailemizin bu olayın provoke edilmemesi yönünde bir beyanı var. Zeren kızımızın babası Akın Bey, ‘Devletimiz merhametli yüzünü gösterdi, şimdi adaletli yüzünü göstermesini bekliyoruz. Yurtlardaki kardeşlerime abileri olarak sesleniyorum; kötü insanların emellerine alet olmasınlar’ ricasında bulundu. Bakan Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürüttükleri ortak bir çalışmayla bütün KYK yurtlarında asansörlere karekod uygulaması getirileceğini söyledi. Bak, dileyen herkesin bu karekodu okutarak asansörün bütün bakım sürecini ve takvimini görebileceği belirtti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...