YKS başvuruları başladı! Üç oturuma giren 885 lira ödeyecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
YKS başvuruları başladı! Üç oturuma giren 885 lira ödeyecek

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

26 Şubat'a kadar yapılabilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurularına yüzde 156 zam yapıldı. Her oturum için ücret 115 liradan 295 liraya çıkarılırken, üç oturuma da katılacak bir adayın toplamda 885 lira ödemesi gerekiyor.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca yapılan açıklamaya göre başvurular 26 Şubat tarihine kadar yapılabilecek.

Adaylar başvurularını, ÖSYM’nin internet sitesindeki Aday İşlemleri Sistemi ya da mobil uygulaması üzerinden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek yapabilecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın 1’inci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran cumartesi günü yapılacak. İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi ile Yabancı Dil Yeterlilik Testi ise 9 Haziran pazar günü gerçekleşecek.

YÜZDE 156 ZAM

Açıklanan kılavuza göre sınav ücretlerine yüzde 156 zam yapıldı. Her oturum için ücret 115 liradan 295 liraya çıkarıldı. Üç oturuma da katılacak bir adayın toplamda 885 lira ödemesi gerekiyor.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...