YKS'ye son 40 gün kaldı: Denemeyle moda girmeye başlayın

- Güncelleme:
YKS'ye son 40 gün kaldı: Denemeyle moda girmeye başlayın

EĞİTİM Haberleri

17-18 Haziran’da yapılacak YKS’ye 40 gün kaldı. Uzmanlar sınav tarihinin yaklaşması, baharın da etkilerini göstermesiyle adayların motivasyonunun düşebileceğini belirtiyor.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Havaların düzelmesi psikolojileri düzeltip taze, kıpır kıpır duygular uyandırıyorken, sınava girecek gençler için bu durum zaman zaman tehdit oluşturabiliyor. Ders çalışmak yerine güzel havaların tadını çıkarmak isteyen gençlerde bu dönemde kaygı duygusu da artış gösterebiliyor.

Kariyer Danışmanı Uzm. Psikolojik Danışman Ece Tözeniş, kaygının bu dönemde artış gösterdiğini ve adaylarda çalışmaya geç başlama, zamanı etkin kullanamamaktan kaynaklı “yetiştiremeyeceğim” endişesi, “ya sınavı kazanamazsam, ne kadar çalışırsam çalışayım olmuyor” gibi düşüncelere yol açabildiğini ifade etti. 

Tözeniş “Konuların tamamlandığı bu dönemde geçmiş konulara dair tekrarlar yapabilirsiniz. Hâlâ konu eksikleriniz varsa onları tamamlayarak ilerleyebilirsiniz. Deneme sınavları kendinizi ölçmeniz, eksikliklerinizi tamamlayabilmeniz, sınav heyecanınızı kontrol edebilmeniz için çok iyi fırsatlardır. Gerçek sınavın bir provası olan deneme sınavlarında sınav anındaki kaygı durumunuzu kontrol etme alışkanlığınızı da oluşturabilirsiniz. Denemelerden sonra soruları iyi analiz ederek buradaki yanlışlarınızdan eksikliklerinizi hızlıca tamamlayabilirsiniz. Geçmiş yılların sorularını çözmeye başlayabilirsiniz. Zaman planlamanıza göre geriye giderek daha önceki yıllarda çıkmış soruları çözerek daha çok soru stili görmüş olursunuz. Bu da sınavdaki hızınızı ve anlama kapasitenizi artıracaktır” dedi.

Altınbaş Üniversitesi Öğrenci Dekanı Duygu Kotan Türkden de verimli bir zaman yönetimi ile mümkün olduğunca çok sayıda soru çözmelerini önerdi. Dr. Duygu Kotan Türkden, adayların çok sayıda soru çözerek, yanlışlarını tespit etmelerinin önemli olduğunu belirtti. Yapılan yanlışların hemen sonrasında doğrusunun öğrenilmesi gerektiğini, doğru çözüme ulaşana kadar o konuda çalışmaya devam edilmesini önerdi.

Kotan Türkden, buna ek olarak ders çalışırken, deneme sınavı çözerken, telefonla, sosyal medyayla ilgilenilmemesi gerektiğini de vurgulayarak “Ders çalışmanız bitene kadar telefonunuzu bir yere kaldırın ve süre bitene kadar telefona bakmayın” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...