15 Temmuz üretim ve istihdamın miladı oldu: Son 7 yılda 2.5 milyon istihdam 10 bin fabrika faaliyete geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
15 Temmuz üretim ve istihdamın miladı oldu: Son 7 yılda 2.5 milyon istihdam 10 bin fabrika faaliyete geçti

Ekonomi Haberleri

Türkiye, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününü kutluyor. 15 Temmuz üretim ve istihdamın miladı oldu. Son 7 yılda 98 organize bölge, 10 bin fabrika faaliyete geçti, 2.5 milyon kişi istihdam edildi.

Türkiye'nin başta askeriye ve emniyet olmak üzere birçok kurumuna sızan ve gerçek amaçlarını 15 Temmuz'da açığa çıkaran FETÖ'nün, darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. Milli birlik ve beraberliği taçlandığı 15 Temmuz aynı zamanda üretimin de miladı oldu. Toplam istihdamın 2,5 milyona dayandığı organize sanayi bölgelerinin (OSB) 98 adedi, 15 Temmuz 2016’dan sonra kuruldu. Son 7 yılda tüm OSB'lerde 10 bin yeni fabrika faaliyete geçti.

SON 20 YILDA 120 OSB FAALİYETE GEÇTİ

Ekonomim'den Mustafa Kemal Çolak'ın haberine göre 1962 yılından 2002 yılı sonuna kadar 70 adet OSB projesi tamamlandı, 2003- 2019 yılları arasında ise 120 adet OSB hizmete sokuldu. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşunun (OSBÜK) faaliyete geçmesi organize bölgelere ivme kazandırdı. İstanbul Deri OSB, Ankara Sanayi Odası 1 OSB, Denizli OSB, Samsun Merkez OSB, Aliağa OSB, Gaziantep OSB ve Elazığ Hayvan Ürünleri OSB’nin kuruluşunu yürüttüğü Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), ilk genel kurulunu Ekim 2023’te gerçekleştirdi.

15 Temmuz üretim ve istihdamın miladı oldu: Son 7 yılda 2.5 milyon istihdam 10 bin fabrika faaliyete geçti

15 TEMMUZ'DAN BU YANA 2.5 MİLYON İSTİHDAM

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, “Son 7 yılda istihdamımızı yaklaşık 890 bin kişi artırarak 2.5 milyon istihdam hedefimize ulaştık. İnşallah önümüzdeki dönemlerde, birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlü başarı hikayeleri yazmaya, şehitlerimizin bize emaneti olan Türkiye’mizi büyütmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, tarihimizin en alçak ihanet saldırısında canını siper şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi konuştu.

Türkiye’nin üreten gücü organize sanayi bölgeleri olarak, aziz şehitlerimizin bize emaneti olan ülkemizi daha güçlü yarınlara ulaştırmak için durmaksızın çalışarak, üreterek, ihracat yaparak hainlere en güçlü cevabı verdik.”

Kaynak: Ekonomim

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...