Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

20 bin liraya çalıştıracak eleman bulamıyorlar! 'Mülteci çoban' talebi...

20 bin liraya çalıştıracak eleman bulamıyorlar! 'Mülteci çoban' talebi...

Yirmi bin liraya çalıştıracak eleman bulamayan hayvan yetiştiricileri, Afgan mültecilere çobanlık izni verilmesi talebinde bulundular.

Kaydet
a- | +A

Çoban bulmakta zorlanan üreticiler hükûmettin ithal çoban talebinde bulundu. Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ Türkiye genelinde çok büyük çoban sıkıntısı yaşandığını, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların çoban bulamadığını söyledi.

Türkiye’ye gelen Afgan mültecilerin bir dönem çoban açığının kapatılmasında etkin rol üstlendiğini belirten Çetindağ, “Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda çobanlık, genelde Afgan mülteciler üzerinden yapılıyordu. Afganlara çalışma izni verildi. Çalışma izni alanlar lokantalarda, sanayilerde çalışmaya başladı. Çobanlık yapan Afgan mültecilere oturma izni verilecekse sadece çobanlık yapacak diye oturma izni verilmesi lazım” dedi.

SIKINTININ BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR

Çoban bulamayan yetiştiricilerin hayvanlarını satma yoluna gittiğine dikkat çeken Çetindağ, “Biz çoğaltılmasını isterken aksine azalıyor. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımıza çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu çoban sıkıntısının bir an önce çözülmesi gerekiyor. Mültecilere çobanlık yaptırılacaksa farklı yerlerde çalıştırılmasın” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME
Çareyi Afganlarda buldular! 16 bin lira maaşlı işe talip yok
HABER

Çareyi Afganlarda buldular! 16 bin lira maaşlı işe talip yok

Afgan çoban çalıştıran ‘kaçakçılık’tan yargılanacak
HABER

Afgan çoban çalıştıran ‘kaçakçılık’tan yargılanacak

'MÜLTECİ ÇOBAN' TALEBİ

Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç ise yerli çoban bulamadıklarını gerekçe göstererek hükûmetten mülteci çoban istedi. Bir çobanın aylık masrafının 20 bin lira olduğunu ancak buna rağmen çoban bulmakta zorlandıklarını dile getiren Kılınç, “kendi ülkelerinde çobanlık yapan Afgan mülteciler Türkiye’ye gelip büyük şehirlerde çalışıyorlar. Bizim hükümetten talebimiz şu. Biz işletme sahiplerinin takip sistemleri tarım bakanlığında var. Bu aktif işletmelere yurt dışından daha kontrollü olarak çoban tahsisi yapılması” ifadelerini kullandı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.