Sağlık Bakanlığı'na 36 bin personel alınacak! İşte detaylar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sağlık Bakanlığı'na 36 bin personel alınacak! İşte detaylar

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sağlık Bakanlığı’nın 36 bin sözleşmeli sağlık personel alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. İlanda ilaç tedariki gibi sağlık alanında yapılan düzenlemeler de yer aldı.

Sağlık Bakanlığı’nın ihtiyaç duyulan yerlere 36 bin yeni sözleşmeli personel alınmasını da içeren düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu rakam daha önce 27 bindi.

Karara göre, 28 maddelik değişiklik içeren karara göre serbest diş hekimleri muayenehanelerinde bir diş hekimi daha çalıştırabilecek.

EBELER NORMAL DOĞUM YAPTIRABİLECEK

Ebelerin görev ve yetkileri de yeniden düzenlendi. Ebeler gebeliğin tespiti, takibi ve muayene süreçlerinde görev alacak, normal doğum yaptırabilecek. Doğum anında küçük tıbbi müdahaleleri yapabilecek.

Düzenleme ile ilaç tedarikine yönelik mevzuat Avrupa Birliği standartlarına uyumlu hale getirilerek ilaç ruhsatlandırma sürecinin de hızlandırılması hedefleniyor.

Yasa ile yan dal uzmanlığını teşvik etmek için ödemeler de artırılacak. Ayrıca daha verimli ve nitelikli hizmet verilebilmesi için hastanelerde koordinasyon merkezi kurulacak. 

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milletimize ve sağlık camiasına hayırlı olsun."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...