3600 ek gösterge düzenlemesi tamam

3600 ek gösterge düzenlemesi tamam

EKONOMİ Haberleri

Milyonlarca çalışan, maaşlarına yaklaşık 1.235 TL, ikramiyelerine de 44 bin 500 TL yansıyacak düzenlemenin yasalaşmasını heyecanla bekliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3600 ek gösterge düzenlemesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunacak. Hükûmet ile Memur-Sen arasında, yılbaşından bu yana 3600 ek gösterge süreci devam ediyordu. Komisyon, ilk toplantısını 16 Şubat'ta, ikinci toplantısını ise 16 Mart'ta yapmıştı. Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe, emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor. Mevcut durumda 3000 ek göstergeli öğretmen, hemşire, din görevlisi, polis ve diğer idareciler, 30 yıllık hizmetleri karşılığında 5.625 TL civarı emekli aylığı ve 203 bin civarı emekli ikramiyesi alıyor. Bunun, 3600 ek göstergeye yükseltilmeleriyle birlikte, maaşları yaklaşık 1.235 TL artacak. İkramiyeleri de 44 bin 500 lira yükselecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...