Bitcoin, ticaret savaşı etkisiyle 8 bin doları aştı

Bitcoin, ticaret savaşı etkisiyle 8 bin doları aştı

EKONOMİ Haberleri

ABD ve Çin arasındaki yeniden ivme kazanan ticaret savaşının oluşturduğu belirsizliklerin etkisiyle, kripto para birimlerine olan ilgiyi artırınca, Bitcoin 8.000 doları aştı.

Kripto para piyasalarının toplam hacmi 238 milyar doları aşarken, en yüksek hacimli 100 kripto para biriminin 90’ı yükseldi. Mint Exchange CEO’su Harpal Sandhu, özellikle Çin’deki yatırımcların Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yöneldiklerine dikkat çekti.
ABD’nin 200 milyar dolar değerindeki Çin ürününe uyguladığı ek vergiyi yüzde 10’dan yüzde 25’e çıkarmasının ardından, Çin de 5,000 üründe yaptırım uygulayacağını açıklamıştı. Çin’in ABD’den tarım ürünleri ve enerji almayı bırakabileceği belirtilirken, Boeing siparişlerini azaltmayı ve ABD tahvillerini de elden çıkarmayı gözden geçirdiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...