Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Bitcoin, ticaret savaşı etkisiyle 8 bin doları aştı

Bitcoin, ticaret savaşı etkisiyle 8 bin doları aştı
Fotoğraf Başlığı Bitcoin, ticaret savasi etkisiyle 8 bin dolari asti

ABD ve Çin arasındaki yeniden ivme kazanan ticaret savaşının oluşturduğu belirsizliklerin etkisiyle, kripto para birimlerine olan ilgiyi artırınca, Bitcoin 8.000 doları aştı.

Kaydet
a- | +A

Kripto para piyasalarının toplam hacmi 238 milyar doları aşarken, en yüksek hacimli 100 kripto para biriminin 90’ı yükseldi. Mint Exchange CEO’su Harpal Sandhu, özellikle Çin’deki yatırımcların Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yöneldiklerine dikkat çekti.
ABD’nin 200 milyar dolar değerindeki Çin ürününe uyguladığı ek vergiyi yüzde 10’dan yüzde 25’e çıkarmasının ardından, Çin de 5,000 üründe yaptırım uygulayacağını açıklamıştı. Çin’in ABD’den tarım ürünleri ve enerji almayı bırakabileceği belirtilirken, Boeing siparişlerini azaltmayı ve ABD tahvillerini de elden çıkarmayı gözden geçirdiği belirtildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.