700 bin üyeli ticaret odası rengini belli etti: İTO, yerli ve milli üretimden yana

Düzenleyen:
- Güncelleme:
700 bin üyeli ticaret odası rengini belli etti: İTO, yerli ve milli üretimden yana

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin en büyük ticaret odası İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç 14 Mayıs günü yapılacak seçimlere ilişkin açıklamada bulundu. Avdaviç,"İTO, yerli ve milli üretimden yana taraftır." dedi.

Türkiye 14 Mayıs günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için sandık başına gidecek. Seçim öncesi 700 bin üyeli Türkiye'nin en büyük ticaret birliği olan İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç'ten dikkat çeken açıklamalar geldi. İTO mayıs ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Avdagiç, 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin görüşlerini açıkladı. Avdaviç, "İTO, yerli ve milli üretimden yana taraftır." dedi.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Seçimlerin, sükunet ve demokratik vakar içinde geçmesini dileyen Avdagiç, "Türkiye, Cumhuriyet’in 100. yılını kutladığımız 2023'te, büyük bir yol ayrımında. Türkiye, 'milletin istiklalini, memleketin bütünlüğünü' korumak için giriştiği Milli Mücadele'den tam 100 yıl sonra, çok önemli bir seçime hazırlanıyor. İstanbul iş dünyası olarak bu seçimi önemsiyoruz. Bu seçimin Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

2002 SEÇİMLERİ OLDUĞU GİBİ

İTO'nun Türk halkının kendi iradesinin mutlak tecelli ettiği yer olan özgür sandıktan yana taraf olduğunu belirten Avdagiç, "İradelerimize çağdaş prangalar vurmak isteyenlere karşı, özgür ve bağımsız Türk Milleti'nden yana taraftır. Demokrasiden yana taraftır. Özgür ticaretten yana taraftır. Yerli ve milli üretimden yana taraftır. Yenilikçi, girişimci ve milli teknolojiyi üreten Türkiye'den yana taraftır. Özetle İstanbul Ticaret Odası, bu seçimlerde de tıpkı Milli Mücadele'de taraf olduğu gibi taraftır. 14 Mayıs 1950'de taraf olduğu gibi taraftır. 10 Ekim 1965 seçimlerinde taraf olduğu gibi taraftır. 6 Kasım 1983 seçimlerinde taraf olduğu gibi taraftır. 3 Kasım 2002 seçimlerinde taraf olduğu gibi taraftır." diye konuştu.

TAMAMI İŞ DÜNYASINDAN

Deprem riskine ve kentsel dönüşümün birinci derece önemli olduğuna işaret eden Avdagiç, "Konutların kentsel dönüşümü ile ilgili verilen teşviklerden sonra işyerlerinin, iş merkezlerinin, ticaret merkezlerinin, sanayi sitelerinin, atölyelerin, fabrikaların, hastanelerin, okulların, otellerin ve depoların da en kısa zamanda depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla bir teşvik paketi oluşturulması beklentisi içindeyiz. Bizler iş dünyası olarak bu konuda sizler tarafından önümüz açıldıktan sonra yarısı bizden bile demeden 'tamamı bizden' diyerek yola çıkacağımızı taahhüt ediyoruz." şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...