Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kurban Bayramı’nda 14,5 milyar liralık kartlı ödeme yapıldı

Kurban Bayramı’nda 14,5 milyar liralık  kartlı ödeme yapıldı

EKONOMİ Haberleri

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) temmuz ayı verilerini açıkladı. Buna göre, temmuz ayında kartlı ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 büyümeyle 151 milyar TL’ye ulaştı.

Temmuz ayındaki kartlı ödeme tutarının 122,2 milyar TL’si kredi kartları ile yapılırken 26,9 milyar TL’sinde banka kartları ve 2,2 milyar TL’sinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı. Kredi kartı ile ödemelerde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 32, banka kartı ile ödemelerde yüzde 44 olurken ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde 171 olarak gerçekleşti.

DOPİNG ETKİSİ
Alışverişlerde kartlı ödemelerde Kurban Bayramı da doping etkisi yaptı. Kurban Bayramı’nda kartlı ödemeler geçen yıla göre yüzde 36 büyüme ile 14,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Yılın en fazla işlem geçen günlerinden olan arefe gününde en fazla kartlı ödeme adedinin gerçekleştiği saat aralığı 15.00-16.00 olurken en fazla ödemenin yapıldığı dakika ise 88 bin adet ödeme ile 15.37 oldu. Arefe gününde yaklaşık 5,2 milyar TL’lik kartlı ödeme yapılırken bu tutar Kurban Bayramı’nda toplam beş gün süresince yapılan kartlı ödemelerin yaklaşık üçte birini oluşturdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...